Nisam primio platu pet meseci – jedva sam preživeo

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 20:48

"Nisam primio platu pet meseci – jedva sam preživeo"

Američki košarkaš Dečića Ilajdža Vilijams otkrio je da je poslednjih meseci preživljavao težak period u svom životu.

On je u prilogu za javni servis Crne Gore rekao da platu nije primio pet meseci.

Amerikanac poslednjih meseci na sve način pokušava da se vrati u svoju zemlju, dobija obećanja od ljudi iz kluba, ali ništa od toga zasada nije ispunjeno.

"Moja situacija je veoma teška. Došao sam ovde sa drugim Amerikancem, Tilmanom, i jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nismo dobili odmah novac ni za treninge. Nismo imali ono što nam treba, čak ni za opremu, a onda se Tilman i povredio i predsednik mu je rekao da neće da mu plaća više ugovor, odnosno da mu neće davati onoliko koliko piše u ugovoru, ali sada se to odužilo. On je morao da se vrati kući, otišao je, a ja sam ovde ostao i pet meseci nisam primao platu. To je vrlo teško", rekao je Vilijams.



"
Što se tiče mene, pošto je on imao tada 500 evra tada. Kažem, teško je pet meseci živeti sa 500 evra. Što se mene tiče, ja ne primam platu poslednjih pet meseci. Jednostavno nisam imao novca za osnovne stvari, čak ni za patike da kupim. Sada mi ponestaje i za hranu. Bukvalno sam morao da tražim 20 evra i tražio sam objašnjenje od uprave. Rekli su mi da će to biti sređeno, pa sad kad je završila sezona ću moći da se vratim kući, ali još ne mogu. Obećali su da će mi platiti moj put do kuće, ali nisu", rekao je Amerikanac.

Ipak na njegovu sreću pomogli su mu prijatelji iz fudbalskog kluba Podgorica.

"Trenutno živim u Podgorici kod nekih mojih prijatelja iz fudbalskog kluba Podgorica. Oni su me ugostili, sjajni momci. Pomogli su mi, oni su mi sad kao porodica bukvalno. Ne samo da su mi pomogli, već su me i spasili, i oni pokušavaju da mi pomognu koliko god mogu. Ipak, sada bih zaista sve dao da mogu da se vratim kući. Naravno da me očekuju, svakog dana se čujem mojom babom i ona me zove da dođem i da gledamo zajedno mečeve Lejkersa, ali pokušavam da joj nekako objasnim, na mekši način, ovu moju situaciju. Nadam se da ću se što pre vratiti u Ameriku", saopštio je Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.