Nina Kolundžija proglašena za sportsku novinarku godine

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 23:51

Nina Kolundžija proglašena za sportsku novinarku godine

Nina Kolundžija sa TV Prva proglašena je za novinarku godine, u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Naša kolegnica dobila je nagradu "Branka Prelević" za prethodnu 2023. godinu.

Udruženje sportskih novinara Srbije nagradu za životno delo posthumno je dodelila Arseniju Šoškić, dugogodišnjem uredniku sportske rubrike Večernje novosti.

Ista nagrada za životno delo tišla je u ruke dugogodišnjeg fotoreportera "Sporta" Dušana Babovića i direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << produkcijske kuće "Sportnetvork" Radovana Maksimovića.

Nagrada za ekskluzivni TV prilog nije dodeljena, s obzirom na to da je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda, dok je za najbolju TV priču izabrana "Kako smo zavoleli basket" autora Vladimira Pajića.

Autor izdavačkog poduhvata godine je Kristina Tomić sa Arenasporta za serijal "Oni vole Srbiju", a u pisanom novinarstvu nagrađen je Aleksandar Miletić za knjigu "Dušan Ivković - Moj krst, moja priča, nezavršena biografija".

Priznanje za najboljeg kamermana je otišlo u ruke Jovana Jovanovića, a godinu za nama su obeležile i fotografije Dragane Stjepanović.

Tandem najboljih mladih novinara u 2023. čine Elena Deleva iz "Sportskog žurnala" i Uroš Samardžić sa Arenasporta.

Ekskluzivu godine doneo je Ivan Džodić sa "Mocartsporta", dok je njegov kolega Aleksandar Joksić zaslužio priznanje "Zlatno pero" za najboljeg novinara u pisanim medijima.

Zlatni mikrofon je otišao u ruke Darka Plavšića, komentatora Sport kluba, dok je dopisnik godine u izboru USNS Miljan Minić sa "Mocartsporta".

Najbolji sportista je Novak Đoković, a najbolja sortistkinja u 2023. godini je atletičarke Ivana Španović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.