Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 15:12

Nikolić prvi put vezao tri pobede

Lokomotiva na tri boda od vodećeg tandema ruskog šampionata...

Manje važan niz je prekinut, onaj bitniji se nastavlja. Moskovska Lokomotiva savladala je Himki u prvom nedeljnom susretu ruske Premijer lige - 2:1. To je prvi primljen gol čete Marka Nikolića posle četiri utakmice, ali i treća vezana pobeda Lokosa koja ih vodi na četvrto mesto i približava vodećem tandemu (Spartak, Zenit) na samo tri boda.

Ovo je prvi put otkako je bivši trener Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << preuzeo ekipu da je Lokomotiva vezala tri pobede u šampionatu.

A da je bilo lako - nije. Bez obzira što se radi o timu iz donjeg doma Himki se dosta dobro držao u Moskvi, imao u jednom momentu 1:1 i bod u džepu, međutim domaći su uspeli da postignu drugi gol i slome otpor tima koji je u prošlom kolu na pleća bacio Dinamo.

Prvi gol Lokosi su postzigli u 25. minutu. Bio je korner, visoko je skočio Vedran Ćorluka, prebacio loptu na drugu stativu, a tamo se na pravom mestu našao Vitali Lisaković i praktično sa gol-linije samo ćušnuo fudbal u mrežu.

Himki je zapretio praktično u prvom napadu u drugom poluvremenu. Nije se tom prilikom proslavio golman domaćina Marinato, lopta mu je prošla kroz peterac i došla do Kirila Boženova koji ju je lako smestio u mrežu - 1:1.

Moskovljani su do pobede došli pogotkom veterana Vladislava Ignjatjeva. Sa boka je centrirao Anton Mirančuk, a 33-godišnji vezista visoko skočio i zakucao loptu glavom pod prečku...

RUSIJA – 10. KOLO

Subota

Ufa - Rotor 0:0

Tambov - Arsenal Tula 1:1 (0:1)

/Čuperka 87pen - Kadiri Mohamed 43/

Ural - CSKA M. 0:2 (0:0)

/Zajnudtinov 52, Maradišvili 56/

Spartak M. - Zenit 1:1 (0:0)

/Pons 86 - Erokin 65/

Nedelja

Lokomotiva - Himki 2:1 (1:0)

/Lisaković 25, Ignjatjev 55 - Boženov 46/

15.30: (2,10) Rubin (3,20) Ahmat (3,80)

15.30: (2,80) Soči (2,85) Rostov (2,90)

19.00: (2,85) Dinamo M. (3,10) Krasnodar (2,60)

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.