Nikolić: Kažnjavamo Srbe

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jan.2013, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kažnjavamo Srbe

Nemaju Kragujevčani mir u kući uoči jednog od najbitnijih mečeva ove sezone. U dvoranu „Jezero“ u ponedeljak stiže Partizan, poslednjih godina veliki rival, ali to nije prva tema koju ispreda košarkaška javnost, ne samo u gradu na Lepenici, već i šire.
Svi se pitaju u kakvom će sastavu Radnički moći da nastupi u Kupu Radivoja Koraća.
Još nije rešena dilema da li će trener Miroslav Nikolić na tom takmičenju moći da računa na Aleksandra Ćapina >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << , Miloša Borisova, Ratka Vardu i Stivena Markovića kao na domaće igrače, ili će u konkurenciji još Teriko Vajta, Metju Brajana Emeninga i Marka Vortingtona morati da odabere četvoricu „stranaca“.
Teoretičari zavere sumnjaju da nije slučajno što se ovakva informacija pojavila upravo uoči duela sa crno-belima koji pokušavaju da uhvate voz ka Evroligi.
- Znam odakle vetar duva, nisam od juče u srpskoj košarci – kaže popularni Muta, trener Kragujevčana. – Nego, ne mogu da verujem da se i danas odričemo naših Srba. Uvek sam hteo da tim prvo popunim domaćim igračima, da se na treningu priča srpski, pa tek onda razmišljao o strancima.
Priseća se popularni Muta vremena kada je kao član Stručnog saveta bio među onima koji su dali dozvolu Vardi da zaigra za BiH.
- On je igrao i za našu juniorsku selekciju, bio na širem spisku seniorske kod Željka Obradovića, ali je kasnije otpao. Bilo je boljih igrača za nacionalni tim. Tada smo kao savez dali odluku da igra u drugoj reprezentaciji, jer smo smatrali da nam nije potreban. Međutim, sada ga se odričemo i u smislu igranja za klub, kao da ne znamo šta ćemo sa kvalitetnim igračima.
Slična je situacija i sa Ćapinom koji je trenutno najkorisniji igrač ABA lige, a kome bi, prema jednom tumačenju propisa, bilo svejedno da li će igrati za srpski ili hrvatski klub. U oba bi se vodio kao stranac.
- Suludo je izjednačiti takvog igrača sa strancima. Ako napravimo takvu podelu, još više bismo oslabili bazu odakle klubovi mogu da crpe dobre domaće igrače. Malo je Srba. Ćapin godinama živi u Beogradu, dete je Partizana, ima naš pasoš. To što je morao da ode i da se bori za život, ne znači da ga kažnjavamo i ne dozvolimo da se vrati u maticu – smatra Nikolić.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Nikolić: Zašto se odričemo Srba?

Izvor: B92, 26.Jan.2013

Velika prašina diže se oko toga hoće li Radnički iz Kragujevca morati da se odrekne nekih stranaca za Kup Radivoja Koraća...Još nije rešena dilema da li će trener Miroslav Nikolić na tom takmičenju moći da računa na Aleksandra Ćapina, Miloša Borisova, Ratka Vardu i Stivena Markovića kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.