Nikola Trujić među crveno–belima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Trujić među crveno–belima

Nije baš bilo udobno putovanje fudbalera Vojvodine u tursko letovalište Belek. Iz Novog Sada, do preko 1.500 km udaljenog odredišta na obali Sredozemnog mora, zbog prave vejavice u Istanbulu i nekoliko puta odlaganog poletanja aviona, njihovo putešestvije potrajalo je više od 12 časova.

No, stigli su izuzetan hotel „Susesi" negde pred ponoć, da bi sutradan sve to otišlo u zaborav, igrači su odradili prve treninge.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović, s pomoćnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Draganom Šarcem, Vidakom Bratićem, Aleksandrom Jankovićem, Borisom Nađom i sekretarom Draganom Vukićevićem, prionuli su na posao i ekipa je trenirala u veoma lepom i funkcionalnom sportskom centru hotela u kojem su odseli.

Igrači su, sa svoje strane, imali priliku da se upoznaju sa izvanrednim uslovima u kojima će raditi u naredne dve nedelje i, sudeći po atmosferi, može se očekivati da će potpuno spremni dočekati prolećni nastavak bitke za bodove i u Kupu. Uz to, vreme je išlo naruku kapitenu Mirku Ivaniću i saigračima i videlo se da im tursko sunce i te kako prija.

"Atmosfera u ekipi je sjajna i igrači se odnose prema obavezama kako i dolikuje dresu kluba kojeg nose, dakle odgovorno i veoma ozbiljno. Tereni su odlični, smeštaj u hotelu je fenomenalan, pa fudbalerima preostaje da rade i ispune svoj deo posla. U Beleku ćemo najviše insistirati na uigravanju linija tima, a u tome će nam najviše pomoći činjenica da ćemo imati šest trening-utakmica, u kojima ćemo nastojati da izbrusimo formu za proleće", naglasio je Lalatović.

Izveštače iz Novog Sada koji su doputovali s ekipom u Tursku zanimalo je da li su dovedena pojačanja dovoljna za nastavak sezone?

"Nemamo potrebu za novim igračima, odnosno mislim da smo doveli prave fudbalere da pojačaju konkurenciju u ekipi. Osnovni cilj bio nam je da na svakom mestu možemo da računamo na barem dvojicu fudbalera i u tome smo uspeli. Važno je da se niko od njih ne oseća sigurnim za mesto u timu, odnosno da nastave da na svakom treningu pružaju maksimum",  kazao je Lalatović.

S Vojvodinom je u Belek stigao i Nikola Trujić, krilo Partizana. On se crveno-belima pridružio na aerodromu u Surčinu i juče je trenirao s ekipom. Kako saznajemo, transfer ovog igrača je u fazi završnih dogovora i može se očekivati da će ovih dana staviti potpis na ugovor s crveno-belima. Da li će prelazni rok za Vojvodinu time biti završen?

"Ne znači, jer pregovaramo s još dvojicom igrača koji su nam zanimljivi. Videćemo šta će se dešavati po tom pitanju, baš kao i sa eventualnim odlascima iz kluba. Prelazni rok u Evropi traje još nekoliko dana i, u zavisnosti od toga da li ćemo dobiti pravu ponudu, moguće je da neko i napusti Vojvodinu. Tu, pre svih, mislim na kapitena Ivanića, a naše rukovodstvo odlučiće koji je najbolji potez za klub. Što se tiče naših igrača koji će na proleće igrati u redovima Proletera, konačni spisak biće poznat po završetku ovih priprema", otkrio je koordinator za transfere Mićo Vranješ, koji je ujedno i vođa puta u Turskoj.

Danas Vojvodinu očekuje prva provera, pošto će odmeriti snage s timom Aleksandrije, članom ukrajinske najjače lige. Ova utakmica igraće se u mestu Side, oko 45 kilometara udaljenom od Beleka, a početak je zakazan za 15 časova po vremenu u Srbiji.

"U prve dve provere, znači i u današnjoj, odigraćemo dva poluvremena s dve različite postave. Nastojaću da šansu pružim svim igračima, a već od treće provere igraćemo svih 90 minuta s jednim timom",  najavio je Lalatović.

U Beleku 29 igrača

Pred polazak u Tursku, Nenad Lalatović najavio je da će voditi trojicu golmana i maksimalno 23 igrača. Međutim, u Beleku trenira 29 fudbalera, s tim da, kako smo istakli, Nikola Trujić još uvek nije potpisao ugovor.

Na raspolaganju članovima stručnog štaba nalaze se: Antić, Kordić i Žakula (golmani), igrači: Pankov, Pavkov, Ivanić, Babić, Puškarić, Nastić, Rosić, Ožegović, Maksimović, Sekulić, Miletić, Malbašić. Uzuegbunam, Ćurko, Jovančić, Paločević, Milinković, L. Zličić, Đurišić, Kovačević, Stamenić, Lakićević, Antić, Meleg, Vukčević i Trujić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.