Nikola Kalinić dirigovao u Blaugrani – napokon se i Barsa raduje u El Klasiku

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 23:53

Nikola Kalinić "dirigovao" u Blaugrani – napokon se i Barsa raduje u El Klasiku

Košarkaši Barselone upisali su prvu pobedu u El Klasiku u ovoj sezoni.

Izabranici Rožer Grimaua slavili su protiv Real Madrida u 18. kolu Evrolige sa 83:78.

Jedan od najboljih igrača na ovom meču je bio srpski košarkaš Nikola Kalinić koji je utakmicu završio sa 13 poena (3/3 za tri), četiri skova i pet asistencija. Jan Veseli je brilijrao na ovom meču sa 27 poena, Nikolas Laprovitola je takođe odigrao dobru utakmicu, gde je upisao 14 poena.

Kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipe Real Madrida Džanan Musa je bio najefikasniji sa 19 poena, tri manje je imao Marijo Hezonja i to je sve što se tiče dvocifrenih u ekipi Ćus Matea, koja je tako doživela tek svoj drugi poraz u Evroligi.

Počeo je ovaj drugi evroligaški Klasiko u jednom brzom ritmu, gde je Real posle nepunih sedam minuta igre stekao osetniju prednost od 22:14, a glavni igrač Madriđana u tom periodu je bio Džanan Musa koji je ubacio 13 poena uz tri pogođene trojke. Nije Grimau profitirao sa visokom petorkom sa kojom je počeo utakmicu, tako da je Real posle deset minuta igre imao prednost od 25:21.

U drugom periodu se nije usporavao ritam igre, sam podataka da je prvo poluvreme završeno posle svega 40 minuta igre,a da su na terenu košarkaši Reala I Barselone dovoljno govori u kakvom se ritmu igralo.

Uspela je Barselona da istopi prednost Reala do kraja prvog poluvremena posle trojke Darija Brusele koju je pogodio uz sam zvuk sirene za 45:43. Gosti su u prvom delu drugog perioda stekli imali i dvocifrenu prednost i najviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, ali je Barsa imala odgovor i vratila se u igru.

Treći kvartal je bio možda i presudan u ovom meču, jer je Barselona ušla dosta življe sa više želje i borbe što se odmah i oslikalo i na rezultat, gde je Barsa ubrzo preuzela vođstvo koje je uspela da održi do kraja ovog duela.

Barselona je u poslednjih deset minuta stekla i dvocifrenu prednost, u odbrani su igrali dosta agresivnije. Real je do kraja meča uspeo da smanji rezultat, ali neke prevelike drame što se tiče kranjeg pobednika meča nije bilo.

Barsa je tako stigla do svoje 12. pobede u Evroligi, a prve u El Klasiku i sada su na učinku od 12/6 i nalaze se na trećem mestu, dok je Real i dalje ubedljivo prvi sa skorom 16/2.

U sledećem kolu Barselona čeka Baskoniju, dok Real na svom terenu se sastaje sa Anadolu Efesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kalinići sa doktorskom partijom za pobjedu Barse u "El Klasiku"

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2024, 11:02

Košarkaši Barselone upisali su prvu pobjedu u El Klasiku u ovoj sezoni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.