Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 19:26

Niko više ne pominje istupanje iz lige: Spartak "okrenuo" Arsenal za osam minuta, vezao treću pobedu i zaseo na čelo tabele

Crveno-beli i dalje bez poraza u prvenstvu

Pred početak prvenstva u Spartaku su najavljivali borbu za titulu, a već nakon prvog kola i dva sporna penala dosuđena Sočiju u remiju od 2:2, Moskovljani su zapretili istupanjem iz lige. Jasno je još tada bilo da će sve ostati na priči, pa su umesto toga crveno-beli zasukli rukave i rešili da opravdaju reči sa starta šampionata - i uspeli su. Makar ako je suditi na uzorku od šest odigranih mečeva. Na četu Domenika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tedeska očigledno nije previše uticao meč sa otvaranja sezone, Spartak se brzo uzdigao, upisao tri trijumfa u naredna četiri meča, a poslednji, treći uzastopni, ukupno četvrti u sezoni na otvaranju šestog kola protiv Arsenala iz Tule (2:1) doveo ih je na čelo ruske Premijer lige (Zenit svoj meč igra sutra).

Pritom, Spartak je uz Soči jedini neporaženi tim u ovom trenutku. Ipak, uprkos tome, navijači Spartaka su još jednom mogli da zaborave na lepršav fudbal. Mada, neće se previše ni buniti ako njihova ekipa nastavi da beleži odlične rezultate. Moskovljani nisu blistali, bio je ovo već treći trijumf sa minimalnom razlikom,izvojevan teškom mukom. Jer, Spartak nije uspeo da stvori ni jednu jedinu priliku sve dok mu Danil Hlusevič nakon jednog prekida u 36. minutu glavom nije zatresao mrežu.

Domaćin se ubrzo trgao, usledila je serija napada i već do poluvremena Spartak je preokrenuo. Prvo je Aleksander Sobolev sjajnom minijaturom pogodio za izjednačenje, da bi, pošto je Arsenal ostao sa igračem manje, Samjuel Žigo posle odličnog centaršuta Džordana Larsona iz slobodnog udarca pogodio za potpuni preokret i mir u svlačionici na pauzi. No, umesto da u nastavku doda gas, Spartak je odlučio da "spusti loptu" i sačuva teško stečenu prednost. Zbog toga u drugih 45 minuta tek dva šuta u okvir gola, po jedan na obe strane. Oba bezopasna.

RUSIJA 1 – 6. KOLO

Subota

Spartak Moskva - Arsenal Tula 2:1

/Sobolev 41, Žigo 45+4 - Hlusevič 36/

19.00: (2,25) Himki (3,05) Rotor Volgograd (3,60)

Nedelja

13.00: (4,30) Ufa (3,15) Dinamo Moskva (2,00)

15.00: (4,40) Lokomotiva Moskva (3,50) Zenit (1,85)

17.00: (3,60) Ahmat Grozni (3,25) CSKA Moskva (2,15)

17.00: (1,70) Rubin Kazanj (3,50) Tambov (5,60)

19.00: (1,90) Krasnodar (3,50) Rostov (4,20)

19.00: (1,80) Soči (3,50) Ural (4,70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.