Niko nikad kao Mesi: Odličan, PET!

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nikad kao Mesi: Odličan, PET!

Najbolji igrač Barselone osvojio je Zlatnu kopačku za najboljeg strelca u evropskim ligama, rekordni peti put

Lionel Mesi dobio je peti put Zlatnu kopačku za najboljeg strelca u evropskim ligama i tako postao rekorder.

Fudbaler Barselone tu nagradu je zaslužio pošto je u sezoni 2017/2018 upisao 34 pogotka u Primeri.

"Moj san je samo bio da igram fudbal i nisam očekivao da ću osvojiti toliko nagrada tokom karijere. Ali to sve ne bi bilo moguće bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Barselone i mojih saigrača. Igram već godinama u najboljoj ekipi na svetu sa vrhunskim fudbalerima", poručio je Mesi.



Izvor: Youtube/FC Barcelona

Najbliži konkurenti u borbi za Zlatnu kopačku bili su mu igrači iz Premijer lige - Mohamed Salah i Hari Kejn sa po 32 gola.

Mesi je bio najbolji strelac u evropskim lifama i u sezonama 2009/10, kada je takođe postigao 34 gola, 2011/2012 kada je zabeležio čak 50 pogodaka, u sezoni 2012/2013 postigao je 46, a 2016/2017 37 pogodaka.

Argentinac je sa pet Zlatnih kopački iza sebe ostavio Kristijana Ronalda sa četiri trofeja, a zatim i Tijerija Anrija, Luisa Suareza, kao i legendarne Gerda Milera i Euzebija sa po dve osvojene nagrade.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.