Niko nije u pravu

Izvor: Politika, 13.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nije u pravu

- kaže Duško Vujošević, trener Partizana koji je vikend proveo van "Pionira", a prekosutra bi trebalo da bude domaćin Ciboni u Evroligi

Košarkaški klub Partizan proteklog vikenda je domaćin Geoplin Slovanu bio u u Železniku, uz obrazloženje da su uzroci "tehnički razlozi i nedovoljna zagrejanost dvorane "Pionir", odnosno nepostojanje regularnih uslova za igru". Iz hale su poručili da "crno-beli", kao ni Crvena zvezda i OKK Beograd, neće moći da je koriste dok ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izmire prvih 30 odsto dugovanja koja iznose, kako se tvrdi, 35,5 miliona dinara (Partizan 15, "crveno-beli" 14, OKK šest miliona). Na šampionovu primedbu o lošoj zagrejanosti, odgovoreno je da neće biti hladno kada, od novca koji klubovi duguju (više od 400.000 evra), bude kupljen mazut.

U isto vreme, stigla je i informacija da Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" od "večitih" rivala traži po 350.000 dinara mesečne nadoknade za korišćenje košarkaških terena na Kalemegdanu, gde treniraju mlađe kategorije, a "crveno-beli" imaju i službene prostorije.

Predstavnici klubova i košarkaške organizacije danas bi zajednički trebalo da nastupe pred nadležnim strukturama vlasti, a rešenje bi moralo da bude brzo budući da je sutra termin za beogradski susret Crvene zvezde i Reala iz Madrida u Ulebovom kupu, a prekosutra predviđen duel Evrolige između Partizana i Cibone u kome je naš klub domaćin. Čekajući da problem bude prevaziđen, "crno-beli" su rezervisali novobeogradsku "Vizuru" za treninge.

– Možda ne bi trebalo da ja govorim o tome, ali niko nije sasvim u pravu, rekao je Duško Vujošević, trener Partizana. – Sportski centar nisu izgradili oni koji ga sada vode. Duguje se i za Ledenu dvoranu "Pionir" i za bazen. Udaljavanje klubova nije ni pravno u redu, ako neko kasni sa plaćanjem postoji sudska procedura. S druge strane, na klubovima je da nalaze sredstva. Greške su svačije...

Partizanov strateg napominje da problem prevazilazi nivo grada, u čijoj nadležnosti je dvorana "Pionir" kao deo Sportskog centra "Tašmajdan".

– Tranzicija još nije zahvatila "Pionir", pa nema nekog tajkuna za vlasnika. Izgleda da neko misli kako u košarci ima ko zna koliko para. Osim u Americi, košarka troši više nego što daje, a spada u grupu u kojoj su, kultura, zdravstvo i školstvo, jer zadovoljava duhovnu potrebu nacije. Ako može da se pomaže "Egzit" festival, i košarka je "izlaz". Nije samo do grada, koji je stranačko pitanje. Mi smo nadstranački, u Partizanovoj stranci je svako ko je naš navijač.

Govoreći o državi i sportu, Vujošević je rekao i sledeće:

– Hrabro sam prešao ulicu i glasao za Ustav kojim smo branili Kosovo i Metohiju. Evo predlažem da protiv Cibone igramo u dvorani "Boro i Ramiz" u Prištini...

Trener "crno-belih" je izrazio zahvalnost FMP - u što je ustupio dvoranu i dodao da je zauzvrat protiv Slovana (82:55) Partizan sačuvao nepobedivost hale u kojoj su i "crno-beli" poraženi pre dve nedelje od tima iz Železnika.

– Za pohvalu je što su igrači posle teškog poraza od Huventuda pokazali sportski moral da se maksimalno bore. To je dobra uvertira za Cibonu.

G. Kovačević

[objavljeno: 13.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.