Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 15:21

Niko nije navikao da gleda velikane kako se muče: Jedan Makabi pri dnu, drugi protiv Šehovića

Završna dva meča sedmog kola izraleskog prvenstva

Velikani u slobodnom padu. Dok u Ligi konferencije još i dobro stoje, sa lepim izgledima da prođu grupu, u prvenstvu Izraela ne znaju gde biju. Poslednja dva prvaka nalaze se na nizbrdici i pod ogromnim pritiskom uoči završnih utakmica sedmog kola.

Naročito alarmantno stanje je u Tel Avivu. Makabi jeste dao pet golova Helsinkiju (i to na gostovanju), ali u nacionalnom šampionatu ne može da se sastavi. Zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je samo dve pobede i u ovom trenutku je 12. na tabeli, u konkurenciji 14 klubova. Pod hitno nešto mora da promeni. Ako mu je za utehu, na noge mu dolazi Ašdod, tim koji je skupio samo tri boda od početka sezone. I koji najavljuje da je sposoban da naudi favoritu.

Malo nam nedostaje iskustva, malo sreće, ali neke mečeve stvarno nismo zaslužili da izgubimo. Daćemo sve od sebe, ne bojimo se nijednog tima“, rekao je Ran Ben Šimon, trener Ašdoda, koji ne odustaje od formacije sa trojicom fudbalera u odbrani, iako je njegov tim pretrpeo pet poraza u novoj sezoni.

U odbrani Ašdoda će se, sad već standardno, pojaviti Nenad Cvetković, nekadašnji član Crvene zvezde, Zemuna i Voždovca, koji će imati zahtevan posao da zaustavi Stipea Pericu, pošto je novajlija iz Votforda zatresao mrežu četiri puta u prvenstvu, a pogodio je dvaput u Ligi konferencija. Upravo bi Hrvat mogao da bude odlučujući faktor kako bi se sačuvao posao Patriku van Levenu, jer je aktuelni trener pod velikim pritiskom usled očajnog starta sezone.

I to samo nekoliko meseci pošto je Makabiju doneo pehar Kupa Izraela.

Osim tima iz Tel Aviva, „ljulja“ se i imenjak iz Haife. Iako je prethodne sezone vratio šampionsku krunu u svoje vlasništvo, u ovoj je neprepoznatljiv. Peti je na tabeli, sedam koraka iza lidera Hapoela iz Ber Ševe. U poslednje vreme je malo popravio rezultate, ali za proboj ka vrhu neophodno mu je da savlada Makabi Netanju. Domaćin je tri poslednja susreta sa današnjim rivalom dobio, ali oprez mora da postoji.

Pre svega zbog dugačke serije ekipe Zlatana Šehovića (levi bek odigrao svih šest utakmica dosad, jedan gol dao, za jedan asistirao) bez poraza u gostima. Traje od marta, a poslednji rival koji ga je savladao je baš – Makabi Haifa.

PRVENSTVO IZRAELA, SEDMO KOLO

Subota

Hapoel Hadera – Hapoel Tel Aviv 0:3

Bnej Šahin – Kajrat Šmona 0:3

Makabi Petah Tikva – Hapoel Nof Hagali 4:0

Hapoel Ber Ševa – Hapoel Jerusalim 3:1

Nedelja

Beitar Jerusalim – Hapoel Haifa 2:1

Ponedeljak

19.15 (1,50) Makabi Tel Aviv (3,90) Ašdod (6,25)

19.45 (1,57) Makabi Haifa (3,70) Netanja (5,70)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.