Nikitović bivši, Zdovc preuzima Olimpiju!

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2019, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikitović bivši, Zdovc preuzima Olimpiju!

Slovenačka Olimpija odlučila je da posle samo tri meseca smeni Sašu Nikitovića.

Aktuelni šampion Slovenije ostao je drugu sezonu za redom bez trofeja u nacionalnom kupu, zbog čega su klupski čelnici doneli nepopularnu meru.

Specijalizovani portal "Basketball Sphere" prenosi da je Saša Nikitović "bivši" i da će ga na klupi zameniti Jurij Zdovc.

Informacija je tokom večeri potvrđena na zvaničnom sajtu slovenačkog kluba, pa je tako Olimpija drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << put u tekućoj sezoni smenila trenera, pošto je pre Saše Nikitovića ekipu vodio Zoran Martić.

"Osećanja su mi pomešana. Jako sam srećan što se vraćam kući, u klub u kojem emocije prevladavaju zdrav razum. Svestan sam da me čeka mnogo poteškoća i napornog rada", rekao je Zdovc.

Iskusni trener vratio se u Olimpiju posle osam godina.

"Velika je odgovornost voditi najveći klub u istoriji slovenačke košarke. Od Olimpije se očekuje da pobeđuje na svim poljima. Primarni cilj je da povratimo pobednički mentalitet i da se na svakoj narednoj utakmici prikažemo u najboljem svetlu", dodao je Zdovc.

Petrol Olimpija u ABA ligi zauzima desetu poziciju na tabeli sa samo jednom pobedom više u odnosu na poslednjeplasiranu Krku, pa će Zdovc u poslednja tri kola imati zadatak da spreči ispadanje u ABA 2 ligu.

Saša Nikitović je Petrol Olimpiju vodio od sredine novembra do sredine februara, a u ABA ligi je sa ekipom ostvario 4 pobede na 11 utakmica.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.