Nikić za RTS: Kraj je, zlato u Riju najlepši momenat karijere

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 21:49

Nikić za RTS: Kraj je, zlato u Riju najlepši momenat karijere

Jedan od najtrofesjnih srpskih sportista, vaterpolista Slobodan Nikić objavio je kraj karijere, a u Dnevniku RTS-a rekao je da mu je osvajanje zlatne medalje na OI u Riju 2016. godine najlepši momenat u karijeri.
Igrač koji je za 21 godinu bavljenja vaterpolom osvojio blizu 60 trofeja, a ukupno 29 medalja sa  reprezentacijama naše države, završio je igračku karijeru ali i najavio trenersku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
”Došlo je vreme za kraj, posle toliko godina, medalja, utakmica, menjanja država i klubova... Iskreno, ovo je jedan prelep momenat za mene i odlučio sam ga da objavim zbog svih ljudi koji me prate, zbog svoje porodice i familije. Jednostavno, osetio sam, ponestalo je malo motivacije i odlučio sam da prestanem da igram vaterpolo”, rekao je Nikić za RTS.
On je osvajnje zlata u Riju 2016. godine, u poslednjoj utakmici za državni tim izdvojio kao najlepši u karijeri.
”Zlato na Olimpijadi je san svakog sportiste. Taj osećaj ne može da se opiše. Prošlo je evo skoro četiri godine i ne prođe dan da ne pomislilm kako je tada bilo dobro, i kako je dobar osećaj biti olimpijski šampion”, iskren je Nikić.
Kao najteži momenat u karijeri pomenuo je još jedno finale OI, ali ono izgubljeno u Atini 2004. godine.
Nikić je otkrio da vaterpolo karijeru nastavlja kao trener, i to u mlađim kategorijama mađarskog Ferencvaroša.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ti, mali debeljuškasti, dođi ovde da igraš vaterpolo": Slobodan Nikić za "Novosti" o završetku bogate karijere

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2020, 08:39

Mirko Bosančić me je naučio da plivam, a Nenad Manojlović je najviše uticao na mene, bio mi je drugi otac. Ubacio me u prvi tim Partizana, pozvao u reprezentaciju na EP 2003. u Kranju, priča Nikić VREME je za kraj igračke karijere, rekao je sebi u jednom trenutku Slobodan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.