Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2020, 09:47

Nikad više dilema Dejana Stankovića: Samo osmorica sigurnih, Vukanović u špicu

Sa jednim ili dva napadača?

Nikad više dilema nije imao Dejan Stanković od kada sedi na klupi Crvene zvezde, kao uoči gostovanja večitom rivalu u okviru polufinala Kupa Srbije. Trener crveno-belih je u poslednja četiri zvanična meča forsirao formaciju sa dvojicom napadača, ali vrlo je moguće da će mladi stručnjak za jednu od najvažnijih utakmica u sezoni vratiti početni sistem 4-2-3-1.

Najveća dilema vezana je za konačnu odluku o izgledu vrha napada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvene zvezde. Broji detalji ukazuju da je na tom mestu zakucan bivši član Napretka, koji je kod Dejana Stankovića pomeren sa krila u sam špic. Uostalom, Vukanović je na prethodnom derbiju ušao umesto Ričmonda Boaćija i imao dve dobre prilike da matira Vladimira Stojkovića. Momak iz Gajdobre je znao da bude koban za crno-bele u 160. večitom derbiju, umeo je da im zagročava život i kao član Napretka i što je za Stankovića najvažnije – u poslednje vreme igra vrlo korektno. Odmorio je Vukanović tokom susreta sa Radnikom, a trenutak kada mladi Andrija Radulović šutira penal najbolje ilustruje u kakvim su relacijama Vukanović i Zvezdin šef stručnog štaba. Oni su prvenac mladog Kotoranina proslavili zagrljeni.

Za kup derbi Vukanović je siguran, ostaje da se vidi da li će neko praviti društvo jednom od junaka ulaska u Ligu šampiona u špicu napada. Ponovo se Ričmond Boaći muči da uhvati pravu, golgetersku formu, Milan Pavkov dugo posti, takođe Tomane nije imao konkretan učinak posle pandemije virusa korona. Glavobolja za Stankovića, ali i šansa za drugačiju kompoziciju veznog reda.

U slučaju da Vukanović ostane usamljen u špicu, Željko Gavrić bi trebalo da dejstvuje po levom boku, dok bismo Mirka Ivanića mogli da vidimo na prirodnoj poziciji ofanzivnog veznog. Od njega se očekuje da stavi pečat na vrlo dobre prolećne partije. Mladi Veljko Nikolić kuburi sa povredom zgloba i duel u Humskoj počeće na klupi za rezerve. Na poziciji zadnjeg veznog siguran je Njegoš Petrović, dok bi Stankovićeva odluka o jednom napadaču u prvih 11 gurnula jednog od najiskusnijih igrača tima Dušana Jovančića.

 Nekako ovakav vezni red deluje najprirodnije za meč sa Partizanom, pošto bi formacija sa dva špica ponovo gurnula Mirka Ivanića na bok. Pokazao je bivši kapiten Vojvodine da je opasan i na tom mestu, posebno kada ima slobodu kretanja, ali duel u Humskoj je nešto drugo.

Kada se sve sabere sigurni u prvoj posatavi su Borjan, Gobeljić, Degenek, Rodić, Petrović, Ben, Ivanić i Vukanović. Vrlo verovatno i Nemanja Milunović, mada se Srđan Babić ofanzivnim učinkom nametnuo Dejanu Stankoviću.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.