Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 00:06

Nikad luđe u Brazilu: Isti broj bodova imaju tim na mestu koje vodi u Sudamerikanu i u Seriju B

Duel Kujabe i Fortaleze (ponedeljak, 23.55) u pretposlednjem, 37. kolu šampionata razrešiće neka pitanja

Umesto da situacija počne sve više da se kristališe kako se prvenstvo brazilske Serije A približava kraju, stvari izgleda tek sad počinju ozbiljno da se komplikuju. Naročito po pitanju opstanka u elitnom rangu takmičenja, kao i za pozicije koje vode u internacionalna takmičenja. Da će Čapekoense biti prvi klub koji će napustiti najjaču kategoriju, znalo se još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pre desetak kola, u međuvremenu i Sport Resife je skliznuo u Seriju B, dok se imena preostala dva putnika, po svemu sudeći očekuju tek u poslednjem kolu šampionata.

Na dva kola pred kraj prvenstva, u borbi za opstanak nalaze se čak šest klubova i to od 13. mesta, koje zvanično vodi u kvalifikacije za naredno izdanje Kopa Sudamerikane, a na kojem se nalazi ovogodišnji šampion pomenutog takmičenja Atletiko Paranaense sa 45 bodova, pa do 18. pozicije koju zauzima Gremio.

23.55: (2,50) Kujaba (3,00) Fortaleza (3,10)

Prethodne noći Baija je uspela da na svojoj Fonte Nova areni savlada Fluminense sa 2:0 i time bar na nekoliko sati izađe iz zone ispadanja. I to zahvaljujući samo boljoj gol-razlici, jer sa 43 osvojena boda koliko su sakupili, raspolažu još Žuventud i Kujaba, koja je trenutno prva ispod crte, a oba kluba imaju i utakmicu manje.

Jedan od centralnih događaja i meč koji delimično može razrešiti situaciju pre završnog kola, na programu je noćas u Mato Grosu (23.55) na Areni Pantanal, gde Kujaba dočekuje Fortalezu. Domaćini se posle spleta sinoćnih događaja sada nalaze na 17. mestu i u zoni ispadanja, ali bi takođe mogli da se kvalifikuju za Kopa Sudamerikanu ako pobede u obe preostale utakmice. Fortaleza cilja na mesto među prva četiri, a već je obezbedila učešće u narednoj kampanji Kopa Libertadores.

Žoržinjova ekipa je samo tri boda udaljena od 12. mesta na kojem se nalazi Santos, ali u istom dahu još dve ekipe imaju isti broj bodova, što njihove poslednje dve utakmice čini ključnim za određivanje neposredne budućnosti. Kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu sada su skrajnute u drugi plan i izgledaju malo verovatno, jer pre svega, Kujaba bi morala da pobedi u obe preostale utakmice. Njihova forma ne sugeriše da je to izvodljivo, pogotovo jer timovi iznad njih moraju da izgube svoje dve poslednje utakmice.

Proteklog vikenda, Žoržinjov tim je doživeo minimalan poraz na gostovanju Atletiko Paranaenseu, koji se takođe nalazi u nezavidnoj situaciji sa samo dva boda više od grupe timova okupljene oko ekipe iz Mato Grosa. Bila je to važna utakmica u trci za mesto među 12 najboljih, jer da je Kujaba uspela da obezbedi tri boda onda bi preskočila Paranaense. U ovoj fazi sezone, sudbina timova može da se svede na trenutke i deliće sekunde. Šta više, ako Kujaba ili Žuventud, koji noćas u nešto ranijem terminu igra svoj meč protiv Sao Paula (kome takođe visi pitanje opstanka) uspeju da pobede, to znači da bi već noćas Gremio morao da pakuje kofere za Seriju B.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Fortaleza je u poteri za četvrtim mestom, jer ono vodi direktno u Kopa Libertadores. Trenutno je na petom, što donosi samo kvalifikacije. Pogodak Valentina Depietrija u 82. minutu meča bio je dovoljan ekipi Huana Pabla Vojvode da obezbedi tri boda protiv Žuventuda u poslednjoj utakmici. Fortaleza ima za cilj da pobedu, što bi bila tek druga uzastopna utakmica rešena u svoju korist po prvi put još od oktobra, a tri boda u bi joj osigurala poziciju pred poslednje kolo da ne može da sklizne na mesta koja vode u Kopa Sudamerikanu.

Što se tiče sastava za noćašnji obračun, u timu domaćih jedini odsutan zbog povrede biće centralni vezni Auremir, koji od početka novembra ima problema sa kolenom. Ofanzivac Klejson će takođe biti primoran da ne učestvuje u utakmici, pošto je pokupio dva žuta kartona u razmaku od 10 minuta u njihovom poslednjem meču protiv Atletiko Paranaensea, čime mu je par trenutaka pre isteka meča, pokazan put u svlačionicu. Iskusni napadač Elton je najbolji strelac Kujabe ove sezone, postigao je osam golova u 29 nastupa uprkos tome što je na samo 11 mečeva bio starter, a očekuje se da ponovo počne na klupi domaće ekipe i da utiče kao zamena kasnije u utakmici.

Fortaleza će se postaviti u svoju omiljenu formaciju 3-4-1-2, a Robson i David predvodiće napadačku liniju koja je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležila ukupno 15 golova. Na prethodnom susretu, Vojvoda je u poslednjem trenutku rešio da napravi tri izmene u početnih 11, ali se očekuje da će ovaj put imenovati istu postavu posle važne pobede protiv Žuventuda, što znači da bi Lukas Krispim mogao da nastavi u ulozi ofanzivnog veziste.

S obzirom na to da obe ekipe još uvek imaju za šta da igraju, i domaćima i gostima je potrebna pobed. I Fortaleza i Kujaba se na ovom meču nadaju većem prihodu od onoga što im je doneo remi bez golova poslednji put kada su se ova dva tima sastala u avgustu.

(PIŠE: Đorđe RADONJIĆ)

BRAZIL 1 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Korintijans – Gremio 1:1 (0:1)

/Augusto 86 – Souza 39/

Baija – Fluminense 2:0 (2:0)

/Žilberto 39, 45+2/

Atletiko Mineiro – Bragantino 4:3 (1:1)

/Keno 20, Zaračo 52, Savarino 78, Hulk 88 – Italo 39, Artur 47, 90+9/

Seara – Amerika 0:0

Atletiko Paranense – Palmeiras U TOKU

Sao Paulo – Žuventud U TOKU

23.55: (2,50) Kujaba (3,00) Fortaleza (3,10)

23.55: (1,57) Flamengo (4,00) Santos (6,00)

23.55: (1,55) Internasinal (3,90) Amerika Gojanense (6,50)

Utorak

01.00: (2,65) Šapekoense (3,05) Sport Resife (2,85)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.