Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 19:53

Nik Vajler-Bab je peto pojačanje Trinkijerijevog Bajerna

Ugovor je potpisan na dve godine

Bajern iskopao pojačanje u domaćem šampionatu – novi igrač Bavaraca na poziciji beka je doskorašnji košarkaš Ludvigsburga Nik Vajler-Bab. Biće ovo druga sezona u evropskoj košarci za kombo beka koji je potpisao ugovor na dve godine.

Bajern je u plej-ofu nemačkog šampinata zaustavljen u četvrfinalu upravo od Ludvigsburga, pa su čelnici kluba iz Minhena bili u prilici dobro da osmotre igrača za kojeg su se odlučili. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sportski direktor ekipe Danijele Bajezi osvrnuo se na igračke kvalitete novog pojačanja.

“On je vrlo krlo krupan, tehnički jako dobro obučen bek koji može da odgovori zadacima na svim spoljnim pozicijama. Presrećni smo što će biti deo naše ekipe u budućnosti.”

Tokom prošle sezone 196 centimetara visoki Amerikanac je prosečno beležio 13,3 poena, pet skokova i 2,6 asistencija u ligaškom delu prvenstva. U završnoj fazi za nijansu je poboljšao brojke i na taj način pomogao Ludvigsburgu da se plasira u prvo finale u istoriji kluba u kojem je Alba ipak bila bolja.

Nik Vajler-Bab je peto pojačanje Bajerna jer su pre njega u ekipu Andree Trinkijerija stigli Vejd Boldvin, Džadžuan Džonson, Džejlen Rejnolds i Malkom Tomas - sve pomenute novopridošlice su Amerikanci uključujući i momka koji dolazi iz redova vicešampiona Nemačke.

Vajler-Bab će sa Bajernom debitovati u Evroligi, a podatak da je u oktobru prošle godine sa 10 poena, 11 skokova i 12 asistencija imao tripl-dabl protiv Bona, nagoveštava raznovrsnost u igri i obećavajuće mogućnosti koje ovaj 24-godišnjak može da ispolji.

???? SERVUS NICK

All about the signing of @nickbabb12:

???? https://t.co/rKWOrlHjRh#FCBB #WeilerBabb #AudiDome #Servus #FCBayern @euroleague @fcbayernus pic.twitter.com/aX71eDa7rm

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.