Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 23:20

Nije zaboravljen - U Ekvadoru se noćas igra samo na stadionu "Kristijan Benitez"

U meču 11. kola prvenstva Ekvadora Gvajakil Siti dočekuje Mantu od 02.00

Sećate li se Kristijana Beniteza? Nesrećni ekvadorski fudbaler, jedan od najboljih napadača iz Južne Amerike u 21. veku, preminuo je 2013. godine od posledica srčanog udara sa svega 27 godina. Njegovo ime i dalje nije zaboravljeno u Ekvadoru.

Stadion Gvajakil Sitija je poneo ime nekadašnjeg fudbalera Amerike, Birmingema, Santos Lagune i El Nacionala, iako Benitez nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrao za taj klub. To najbolje pokazuje koliko je Benitez bio poštovan u Ekvadoru. Noćas će baš biti odigran jedan meč na stadionu „Kristijan Benitez“.

02.00: (2,35) Gvajakil Siti (3,20) Manta (2,90)

Gvajakil Siti od 02.00 dočekuje Mantu u okviru 11. kola šampionata Ekvadora. Biće to duel timova iz donjeg dela tabele.

Gvajakil Siti je sada filijala Mančester Sitija, od 2017. godine je u vlasništvu iste fondacije. Do tada se klub zvao River Ekvador, bio je filijala River Plejta. Uprkos tome što je kroz istoriju imao jake partnere, klub iz Gvajakila nikada nije beležio neke značajnije rezultate.

Tako je i ove sezone. Sa samo dve pobede i devet osvojenih bodova Gvajakil Siti je tek 15. na tabeli. Priliku da popravi utisak imaće protiv Mante, ekipe koja je do sada sakupila svega dva boda više. „Građani“ traže prekid crne cerije od pet mečeva bez pobede. Posle tri poraza, od čega je jedan u Kopa Libertadoresu, zabeležili su dva remija sa LDU Kitom (2:2) i Olmmedom (0:0).

Manta je u prošlom kolu savladala Independijente del Valje sa 2:1 i tako je prekinula seriju od tri uzastopna poraza.

Gvajakil Siti i Manta se do sada nisu sastajali u takmičarskim mečevima. Videćemo da li će neko da odnese prvu pobedu u direktnom okršaju na stadionu „Kristijan Benitez“.

EKVADOR 1 – 11. KOLO

Utorak

02.00: (2,35) Gvajakil Siti (3,20) Manta (2,90)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.