Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 21:39

Nije trebalo da bude ovako... Danska ovo nije zalsužila (VIDEO)

Istorijska pobede Finske

Izgleda da znaju da igraju i fudbal. Za hokej smo znali, počeli su i košarku (i to veoma dobro), a dokazali su Finci da marljivim radom mogu da se podignu na nivo koji je malo ko očekivao. Prvi put na Prvenstvu Evrope, prva utakmica na takmičenju, prvi gol i prva pobeda. I to na Danskom, pred njenim navijačima u Kopenhagenu – 1:0.

Sad, što je to učinila tipično „murinjovski“ drugi je padež, ali su umne glavne davno rekle kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << umetnost sakriti vrline rivala. Marku Kanreva je pustio domaćinu loptu, opredelio se za totalnu defanzivu, strpljivo čekao šansu i kad se ukazala prva uzana staza ka Kasperu Šmasjhenu odmah je vodila do pogotka. Na isteku sata vremena Jere Uronen je polukontru sa levog boka nastavio ubačajem pred kazneni prostor, Joel Pohjanpalo napravio potez nalik ski letačima, iskoristio zbunjenost Kristensena i Melea i prevario Kaspera Šamhjela za pogodak koji totalnim audsajderima odjednom daje čak i šanse da prođu Grupu B!?

Pohjanpalu svaka čast, bio je u pravo vreme na pravom mestu, međutim, „pola“ gola ide na dušu Šmajhela, jer je golmanu Lestera lopta prošla kroz telo. Nije mu zameriti. Mislima nije bio na Parkenu od 42. minuta kad se Kristijan Eriksen srušio iz čista mira i zbog čijeg je zdravstvenog stanja nastavak utakmice čekao sat i po. Razume se, ni Šmajhel, ni njegove kolege nisu mogle da se koncentrišu na fudbal posle drame koju je preživeo vezista Intera.

I to se najbolje videlo po podatku da je u 74. minutu Pjer Emil Hojbjerg pucao nedovoljni precizno i snažno sa 11 metara, posle spornog starta Paulusa Arajurija nad Tomasom Dijelnijem. Hojberga je pročitao Lukas Hradecki, drugi junak Finske. Ili, možda prvi, pošto je golman Leverkuzena zabeležio pet odbrana. Ova je bila presudna, ali je i na sve druge načine odbijao nalete Danaca još dok je u igri bio Kristijan Eriksen.

Uskoro opširnije...

DANSKA - FINSKA 0:1 (0:0)

/Pohanjapalo 60/

Stadion: Parken u Kopenhagen

Gledalaca: do 25.00

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

DANSKA (4-3-3): Šmajhel – Vas (od 76. Striger), Kjer, Kristensen, Mele – Eriksen(od 45. Jensen), Hejbjerg, Dilejni (od 76. Kornelijus) – Poulsen, Brjatvajt, Vind (od 63. Olsen).

FINSKA (4-4-2): Hradecki – Raitala (od 90. Vaisanen), Arajuri, O Šonesi, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (od 77. Šuler), Toivio – Pohajanpalo (od 85. Kros), Puki (od 77. Kauku).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.