Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2021, 23:21

Nije to više trka jednog konja: Rijeka slavila na Maksimiru, Osijek je za petama

Veliko iznenađenje u zaostalom meču HNL-a – 0:2

Prethodnih godina u hrvatskom prvenstvu sve se znalo do oktobra, najkasnije do novembra. Bar kada je u pitanju borba za vrh. Dinamo je bio toliko superioran i dominantan da je overavao šampionske titule, pre nego što se takmičenje zahukta. Ali deluje da ove sezone nećemo gledati trku jednog konja, odnosno da će tim Zorana Mamića morati da prolije mnogo znoja kako bi zadržao epitet najboljeg tima Hrvatske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Rijeka je zakomplikovala situaciju Dinamu, pošto je večeras napravila iznenađenje i slavila na Maksimiru sa 2:0. Modri su ostali na čelu tabele, sa identičnim brojem bodova kao Osijek, ali uz utakmicu manje. Nema sumnje da će ekipa Nenada Bjelice posle svega viđenog večeras u Zagrebu videti svoju šansu.

Rijeka je slavila zahvaljujući golovima Lončara i Andrijaševića sredinom drugog poluvremena, ali pravi junak gostiju je čuvar mreže Nevestić. On je u prvih 15 minuta, kada je Dinamo oraganski krenuo ka njegovom golu, imao četiri odbrane. Skidao je zicere Kulenoviću i Ademiju. Kasnije je stigao da odbrani penal prvom napadaču Modrih Brunu Petkoviću.

Rijeka je kako je vreme prolazilo bila sve opasnija. Menolo je u 66. minutu odlično probio po desnoj strani i odlično uposlio Lonačara koji je bio sam na suparničkoj polovini. Ali je odlično pratio akciju, sačekao dodavanje Menola i prevario Livakovića.

Po sličnom principu Rijeka je stigla i do drugog gola. Opet je to bila kontra posle oduzete lopte. I opet je Menolo dobro odigrao, a Andrijašević zakucao loptu u mrežu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.