Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 19:52

Nije sve u novcu: Navijači Bajerna neće da im Katar ervejz bude sponzor

Zvaničan zahtev uputiće na godišnjoj skupštini kluba...

Nisu navijači Bajerna bili srećni kada je Katar ervejz ušao u sponzorski pul. Tada su glavnokomandujući u Zebenr štrase objasnili kako će klub imati višestruke koristi od te kompanije, između ostalog i besplatne pripreme u tok zemlji, međutim predstavnici navijača nisu definitivno odustali od svog stava i dočekali su trenutak da izvrše pritisak na upravu kako ugovor sa pomenutom kompanijom ne bi bio produžen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Kako piše Kiker, na generalnoj skupštini kluba iz Minhena 25. novembra biće podnet zvaničan zahtev široke navijačke baze da se Bajern distancira od Katar ervejza, a kako glavni razlozi biće navedeni "masovno kršenje ljudskih prava, kao i ozbiljne optužbe za korupciju u sportu" države pod čijim je pokroviteljstvom ova kompanija.

"Ako bi Katar ervezj ostao naš sponzor Bajern bi nastavio da aktivno pomaže da se skrene pažnja sa optužbi uperenih protiv te države. Takođe, širio bi modernu i kosmopolitsku sliku zemlje koja to zapravo nije", navodi se u pismu koje je potpisao jedan od predvodnika ove inicijative Majkl Ot.

Navijači navodno nemaju ništa protiv da Bajern i dalje odlazi na pripreme u Katar, ali da ih ubuduće sam finansira.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.