Nije što zna, nego što je poštenjačina: Bajern, Juve i Liverpul u klinču za Bazelovo blago (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije što zna, nego što je poštenjačina: Bajern, Juve i Liverpul u klinču za Bazelovo blago (VIDEO)

Brel Embolo zaludeo je fudbalsku Evropu

Rođen je Jaundeu, prestonici Kameruna, ali majka tamo nije videla budućnost. Švajcarska se ispostavila kao mudar izbor. Šestogodišnji Brel Embolo brzo je zavoleo novu otadžbinu i preko nižerazrednih gradskih klubova polako se dokopao velikog Bazela. Danas je samo pitanje vremena kada će u neki od najvećih klubova ne grada, već sveta! Italijanski mediji, naime, pišu o tome da je sportski sektor Juventusa, koji već dugo prati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 18-godišnjeg fudbalera, dao zeleno svetlo da se torinska Stara dama uključi u trku za potpis mladog napadača narednog leta. Lista prijavljenih takmičara odavno je dugačka, a na njoj su pored starosedeoca kakvi su Totenhem, Everton, Vest Bromvič Albion, pa i Liverpul i Mančester junajted mnogi nemački prvoligaši među kojima se svakako izdvaja najveći među njima - Bajern.

Bavarski gigant, slažu se svi u Švajcarskoj, ima veliku prednost. Uostalom, njemu se teško kaže ne, pa je obično samo pitanje da li su u Minhenu zadovoljni onime što vide. Embolo nije prevara. U Bazelu su, uostalom, retki igrači čiji kvaliteti ne prate reputaciju. U ovom slučaju glavni gluma je nadmašuje. Iako je tek proslavio punoletstvo Embolo uz svoje ime već ima osam golova i četiri asistencije na 19 takmičarskih utakmica ove sezone!

Nije to nikakvo iznenađenje. Debitovao je Brel još dok mu je bilo 17 godine, prvi ligaški gol je postigao samo četiri minuta pošto je kročio na teren, na poslednjih devet utakmica u prošloj sezoni postigao je pet golova, Volfzburg je bio ozbiljno zagrizao, ali Bazel nema novčanih problema zbog kojih mora da žuri sa prodajom igrača. Pisalo se da je tada glatko odbio ponudu od 20.000.000 evra.



Marku Štreleru su već 34 godine uostalom, pa se čini da mu je Bazel pronašao naslednika. Sa visinom od 1,85 i leđima koja bi mogla da ponesu orman Embola odavno porede sa Didijeom Drogbom, a sam klub je obavio svoje poustivši golobradog mladića da zaigra i u susretima sa timovima kakvi su Real i Liverpul u Ligi šampiona. Na Sant Jakob Parku znaju kako se bruse dijamanti.

Ovaj izrasta u savršenog golgetera. Jak, brz, tehnički pismen, bivši trener Paulo Souza rekao je da: "Obožava sve kod njega". Brel se odužio. Kada mu je trener tražio da igra u vezi slušao je bez pogovora. Oscilacije karakteristične za mlade igrače još su prisutne, ali Embolo je na pravom putu. Baš zbog toga je Kamerun odbijao da mu dozvoli da igra za mlađe švajcarske selekcije, slao čak i legendarnog Samjuela Etoa da pokuša da ga ubedi da se vrati korenima. Nije vredelo. Jer Embolo ceni ono što mu je Švajcarska dala.

Ako ne verujete samo pogledajte detalj iz derbi meča Bazela i Grashopera. Gosti iz Ciriha su vodili sa 3:2. Bazel je u samom finišu jurio zaostatak. Jedan šut saigrača odbio se o Embola i završio u gol-autu, ali su se sudije prevarile i pokazale na korner. Brel Embolo je prišao i priznao - njihova! Grashoper je sačuvao vođstvo, ali se niko u Bazelu nije ljutio. Bitno je biti i čovek, a Embola su očigledno fino vaspitali u Švajcarskoj.



Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.