Nije šala: Maksimović od 15 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije šala: Maksimović od 15 miliona evra

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Maksimović izrazio je želju da napusti Torino i pređe u Napoli, prenosi "Tutomerkato".

Torino je za sada odbio ponude Milana, Fiorentine, ali i najizdašniju Napolijevu od 13 miliona evra.

Maksimović bi uskoro mogao da obuče dres Napolija, jer je klub spreman da ponudi dva miliona više, što će najverovatnije naterati čelnike Torina da ga puste.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde bi podno Vezuva zarađivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dva miliona evra godišnje.

Da ste prosečnom pristalici crveno-belih pre dve godine rekli da će Napoli da nudi bogatstvo za Maksimovića, verovatno bi odmahnuo rukom i podsetio vas na Nikolinu kardinalnu grešku koja će uvek da mu stoji u "ličnoj karti". Napravio je protiv Bordoa, u 91. minutu i sprečio Zvezdu da načini podvig i eliminiše Žirondince iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Još je više "prašine" podigao njegov odlazak iz Ljutice Bogdana. Naime, igrač je prodat investicionom fondu Pinija Zahavija i formalno je postao fudbaler kiparskog Apolona.

Na kraju je tadašnji potpredsednik Zvezde Nebojša Čović priznao da je Maksimović prodat Zahavijeom fondu za milion evra (dve rate od po pola miliona) od čega 25 odsto pripada Slobodi iz Užica. Pored tih milion evra, Zahavi je Zvezdi otpisao pozajmicu u visini od 700.000 evra koju je od njegovog fonda uzelo rukovodstvo na čelu sa Vladanom Lukićem.

Ispostavilo se da je Zahavi od Maksimovića zaradio skoro "čistih" 2,3 miliona evra, dok je Zvezda na Maksimoviću bila "dobra" oko 450.000 evra, s obzirom da ga je Slobodi platila 295.000 i da je užičkom klubu išlo 250.000 na ime 25 procenata od onih milion evra. Plus otpis sporne pozajmice od 700.000 evra. Po papirima, klub sa "Marakane" je od Maksimovića ostvario prihod od 1.150.000 evra, ali je "pravog novca" dobila 450.000 evra.

I sad se vratite na početak priče. Maksimović vredi 15 miliona evra!!!
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.