Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 21:04

Nije šala, Gvardiola zove Benasera u Siti

Španac lično razgovarao sa predstavnicima alžirskog reprezentativca

Ostrvom je danas odjeknula vest da bi Mančester Siti mogao da pričeka bar još dva meseca kako bi saznao da li će klupska žalba na dvogodišnju suspenziju igranja Lige šampiona biti uvažena ili ne, a uprkos neizvesnosti izgleda da se na Etihadu i dalje ozbiljno planira izlazak na transfer pijacu tokom leta.

Pouzdani radio Monte Karlo, inače nepogrešiv po pitanju vesti sa fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tržišta, javlja prilično iznenađujuću vest – Pep Gvardiola zove Ismaela Benasera u Siti! Ne, nije šala, mladi vezista Milana u ozbiljnim je planovima španskog stručnjaka za narednu sezonu i Gvardiola je izgleda već obavio razgovore s agentima alžirskog reprezentativca kako bi im predstavio planove za narednu jesen i sezonu. Navodno, Gvardiola ima vrlo ozbiljne planove za Benasera, što uključuje garantovanu minutažu do određenog obima. To je, uostalom, jedan od dva bitna faktora da bi se transfer ostvario i nešto što Alžirac traži.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Benaser je u još jednoj mizernoj sezoni Milana bio jedna od retkih svetlih tačaka. U svojoj debitantskoj sezoni na San Siru upisao je 30 utakmica i jednu asistenciju, ali je brzo isplatio 16.000.000 evra, koliko je Milan prošlog leta Empoliju platio za njegove usluge.

Sada bi Benaser mogao da napravi ogroman korak napred u karijeri, ali da bi se to desilo Milan mora da pristane na neko razumno obeštećenje. Jer, Siti nema nameru da plati 50.000.000 evra, koliko iznosi Benaserovu otkupnu klauzulu. To je, naravno, drugi uslov za realizaciju ovog posla. Sitijeva konkurencija bi prema saznanjima pomenutog izvora mogao da bude Pari Sen Žermen, koji Benasera prati poslednje dve godine.

Ovim potezom Gvardiola definitivno želi da pojača konkurenciju na mestu defanzivnog veznog, gde su trenutno Rodri i Fernandinjo, koji uprkos tome što je početkom maja napunio 35 godina opet predstavlja jako važan šraf u Sitijevoj postavi jer pokriva više pozicija. Ali, godine su ga sustigle i Siti se poslednje dve godine muči da mu nađe prirodnu zamenu. To je trebalo da bude baš Rodri, ali je njegova prva godina u Premijer ligi bila klimava.

Da li Benaser može da uskoči u Fernandinjove kopačke?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.