Nije on selektor za Brazil: Dunga smenjen posle debakla na Kopa Amerika!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije on selektor za Brazil: Dunga smenjen posle debakla na Kopa Amerika!

Legendarnom reprezentativcu Selesaa ovo je drugi put da bude lišen posla u nacionalnom timu

Brazil ne trpi neuspeh, ma kako se zvao onaj koji vodi nacionalni tim, a takav je slučaj bio i ovoga puta. Posle debakla na Kopa Amerika, odnosno najlošijeg rezultata još od 1987. godine na ovom takmičenju, Fudbalska federacija ove zemlje smenila je selektora Karlosa Dungu.

. Prvi otkaz dobio je nakon eliminacija na Mundijalu u Južnoj Africi od Holandije u četvrtfinalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
"Fudbalski savez Brazila odlučio je da smeni tehničku komisiju nacionalnog tima, koordinatora tima Žilmara Rinaldija, trenera Dungu i njegov kompletan tim. Započet je proces izbora nove tehničke komisije reprezentacije Brazila", stoji u saopštenju Saveza.

Novi selektor će biti izabran u najskorijem mogućem periodu, s obzirom da će već u avgustu imati zadatak da vodi nacionalni tim na Olimpijskim igrama.

Brazil je na ovogodišnjem Kopa Amerika ispao već u grupi, nakon što je osvojio samo četiri boda u mečevima sa Haitijem (7:1), Ekvadorom (0:0) i Peruom (0:1). Dunga je prvo bio žestoko kritikovan zbog izbora igrača, a kad se ispostavilo da to zaista nisu pravi igrači za nacionalni tim, usledio je očajan rezultat, pa otkaz.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.