Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 12:59

Nije mogla Galata, pokušaće Sivas

Jigidosi će tražiti trijumf protiv Denizlija kako bi održali korak za Trabzonom i Bašakšehirom

Ako je nekako i držao lidersku poziciju u jesenjem delu sezone, u prolećnom je Sivas sve pokvario. Jednostavno, niko pre početka sezone nije ekipu Rize Čalimbaja video u četvoročlanoj trci za titulu turskog prvenstva. A kada je samopouzdanje uzdrmano, kola su naglo krenula nizbrdo i Jigidosu su pali na četvrto mesto, sve zahvaljući seriji od sedam vezanih mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez trijumfa na prelazu iz januara u februar. Potom se Sivas konsolidovao i šansa za prvu istorijsku titulu i dalje postoji. Kakva-takva, ali barem postoji. A da se nada ne bi ugasila u povratničkom kolu potrebna je pobeda nad Denizlijem (20.00) kojom bi preskočili Galatu koja je sinoć pretrpela težak poraz, i pritom prišli vodećem dvojcu.

I pored pomenutog lošeg perioda, Sivas je dva kola pre prekida držao korak za Trabzonom i Bašakšehirom. A onda, remi sa Galatom, poraz od Antalije i - pauza. Na “odmoru” novi problemi. Hakan Arslan i Fernando Andrade su se povredili, a situacija sa Hakanom Jandašom nije najjasnija. Centralni vezista je ove sezone privukao pažnju većih turskih klubova, nezvanično čak i započeo pregovore sa Galatom i Fenerbahčeom – ugovor mu ističe na kraju sezone - zbog čega mu misli nisu baš usmerene na dešavanja u aktuelnom klubu, pa bi vrlo lako mogao da izostane iz startne postave. Pritom, Marselo Gojano je u porazu od Antalije zaradio crveni karton, dok je Sergej Ribalka odranije van stroja zbog povrede.

Denizli je u pred pauzu sakupio sedam od mogućih devet bodova i konačno pobegao od zone ispadanja. Možda u meč ulaze sa većim samopouzdanjem od Sivasa, ali će kadrovskih problema biti i u ekipi Bulenta Ujguna. Poljski golman raskinuo je ugovor sa klubom zbog neisplaćenih mesečnih primanja, Isak Saki je povređen, dok će Modu Berou meč propustiti zbog suspenzije.

TURSKA 1 - 27. KOLO

Petak

Fenerbahče – Kajzeri 2:1 (0:0)

/Murići 86, Luiz Gustavo 88 – Mensah 59/

Gectepe – Trabzon 1:3 (0:1)

/Ozturk 57pen – Nvakaeme 16, Ekuban 52pen, Emir ag 84/

Subota

Bašakšehir – Alanja 2:0 (0:0)

/Tekdemir 64, Višća 79p/

Bešiktaš – Antalija 1:2 (0:2)

/Ljajić 68 – Gumuš 15, Amilton 35/

Malatija – Kasimpaša 1:2 (1:0)

/Donald 45 – Tijam 61, 67/

Nedelja

Genčlerbirligi - Konja 2:1 (0:0)

/Sio 59, Ozdemir 53 - Jevtović 62/

Rize - Galatasaraj 2:0 (1:0)

/Škoda 42, Toran 53/

Gazišehir - Ankaragudžu 1:1 (1:0)

/Maksim 25 penal - Skarione 51/

Ponedeljak

20.00: (1,55) Sivas (4,10) Denizli (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.