Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 20:08

Nije loš Partizan... Mnogo je loš (VIDEO)

Jedva je, sa penala, načeo najslabiji tim lige i salvadao ga 2:0

Ne igra Partizan fudbal – igra se sa živcima navijača. Ako uopšte ima onih koji veruju u, na jedvite jade sklopljen, a povredama osakaćen tim. Pod uslovom da bilo ko od Grobara smatra kako je titula dostižna, meč sa Mačvom razuverio je čak i najveće optimiste da je moguće napredovati do prve pozicije na tabeli. Pobedio jeste i mada će mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reći da se samo to računa, u sportu su važni i utisci, a oni su posle poslednjeg duela subotnjeg programa 13. prvenstvenog kola za crno-bele – razočaravajući!

U goste ekipi koja, samo na papiru, planira napad na titulu stigao je najslabiji sastav Superlige. Bez pobede tri meseca. Sa šest vezanih poraza. I tako skroman odolevao sve dok nije poklekao sa penala.

Partizan – Mačva 2:0, uz utisak da je domaćin odigrao katastrofalnu utakmicu posle koje je treneru Aleksandru Stanojeviću dao za pravo da krene u najavljenu rekonstrukciju tima. Kako su pojedinci igrali večeras, i ne samo večeras, teško da će gaziti travu stadiona u Humskoj 1 na proleće.

Pisaće se da je favorti osvojio tri boda pogotkom Bibarsa Natha iz jedanaesterca i probojem rezerviste Lazara Markovića. Samo što u arhivama neće stajati da je izdanje protiv fenjeraša, nominalno zamišljeno za popravljanje samopouzdanja posle tri vezana kiksa, jedno od najslabijih od početka borbe za bodove. Ove utakmice se već sutra niko neće sećati. Neće imati čega. Desetine besmisenih pasova, igra u širinu, spora i bez ikakve ideje, učmala, negledljiva, dovela bi publiku na ivicu nervnog sloma samo da su navijači mogli da uđu na tribine. Ima Grobara koji su još tokom prvog dela, dok je Parni valjak izgledao kao olupano vozilo, izdanje opisali samo jednom rečju. Katastrofa.

I nisu daleko od istine.

To što je pobeda zabeležena ne menja utisak o igri bez igre, deprimiranim fudbalerima, zabrinutom treneru, čelnicima koji su formirali neubedljiv tim.

Može da se priča o kadrovski problemima (Jojiću i Sumi se pridružio Bajbek, iz stroja ispao i Stojković), igračima van ritma (Filip Holender u ulozi špica pogodio stativu i imao još jednu priliku), promenama pozicije (Natho kao „desetka“, Lazar Pavlović kao „šestica“), ali da totalni autsajder stvori tri, četiri zicera nedopustivo za je klub velikog renomea. Tim pre što gosti doputovali u Beograd bez trojice startera iz odbrane (Pejović, Pešić, Ristivojević), a opet su skupo prodali kožu.

Štaviše, Mačva je oštećena u Humskoj i ko zna kako bi se duel odvijao da je u 38. minutu u tom trenutku neodlučni sudija Milan Mitić posle duela iznenađujućeg startera Igora Vujačića nad Milošem Zukanovićem pokazao na belu tačku. A trebalo je kao što je uradio početkom drugog dela posle igranja rukom Ivana Obrovca. Ko zna šta bi bilo da je Stefan Tripković pogodio u uvodu, da je Dilan Ortiz motivisanu partiju krunisao golom, da su izabranici Dragana Aničića defanzivnu postavku pretočili u samo malo otresitiji stil.

I ko zna kuda ide ovakav Partizan...

SUPERLIGA SRBIJE, 13. KOLO

PARTIZAN – MAČVA 2:0 (0:0)

/Natho 46 penal, Marković 71/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Milan MItić

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović (od 55. Urošević) – Natho, Zdjelar – F. Stevanović (od 69. Lutovac), Pavlović (od 46. L. Marković), Asano – Holender (od 83. Šćekić). Trener: Aleksandar Stanojević.

MAČVA: Gordić - Dabić, Mijailović, Marković (od 91. Vujičić), Božić (od 91. Mijailović) – Ivić, Obrovac, Knežević, Adamović – Tripković (od 65. Ortiz), Zukanović (od 81. Mihajlović). Trener: Dragan Aničić.

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

15.00: (1,68) Mladost (3,70) Proleter NS (5,30)

15.00: (3,00) Napredak (3,20) Spartak (2,45)

15.00: (2,75) Javor (3,25) Radnički (2,60)

15.00: (11,0) Radnik (5,50) Crvena zvezda (1,28)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nije loš Partizan... Mnogo je loš

Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020

Jedva je, sa penala, načeo najslabiji tim lige i salvadao ga 2:0..Ne igra Partizan fudbal – igra se sa živcima navijača. Ako uopšte ima onih koji veruju u, na jedvite jade sklopljen, a povredama osakaćen tim. Pod uslovom da bilo ko od Grobara smatra kako je titula dostižna, meč sa Mačvom razuverio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.