Izvor: Blic, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije lako sa mnom

Nije lako sa mnom

Jelena Dokić je posle finala Ciriha i najvećeg uspeha u 2003. godini napredovala 11 mesta na WTA listi i sada je 14. teniserka sveta sa ukupno 1.503 boda.

- Krivo mi je što se nisam više borila u meču sa Žastin Enan Arden. Bila sam previše pasivna, iako sam imala lepu priliku da napravim novo iznenađenje. Ipak, turnir u Cirihu je pokazao da znam da igram tenis i ja se zahvaljujem treneru Bikiću koji je imao dovoljno strpljenja samnom - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Dokićeva.

Naša najbolja teniserka je pobedom u polufinalu protiv Kim Klajsters praktično najzaslužnija za smenu na vrhu WTA liste, jer je od juče zvanično nova 'kraljica' upravo Žastina Enan Arden. Dokićeva je do Ciriha jedini put u karijeri pobedila prvu teniserku sveta još juna 1999. godine na Vimbldonu, kada je iznenadila Martinu Hingis.

Dokićeva ističe da joj je cilj da se sada vrati među deset najboljih na svetu.

- Nekada sam bila četvrta. Volela bih da se opet nađem među prvih deset, da bi počela sve iz početka. To je moj cilj u ovom trenutku i nadam se da ću uz naporan rad u tome uspeti. Želim da u karijeri dostignem poziciju broj jedan. Nije bilo mnogo teniserki koje su u tome uspele, ako bih u tome uspela, jako bi me obradovalo. Svesna sam da ću morati još puno da uradim na fizičkom i mentalnom planu da bih to postigla - izjavila je najbolja teniserka Srbije i Crne Gore.

Velike zasluge, kako kaže, pripadaju njenom treneru, Borni Bikiću koji je brigu o njenoj igri preuzeo od juna ove godine.

- Prošli smo mnogo toga zajedno. Nije lako raditi sa mnom, ali uspelo mu je da mi vrati samopouzdanje i veru u život i tenis, bukvalno u svemu. Morao je da se suoči sa mojim problemima i izbori sa njima. Mislim da 99 posto trenera ne bi ni pokušalo tako nešto. Promenio je puno toga u fazi treninga, to su velike stvari za mene. Ostao je samnom kad mi je bilo najteže i verujem da će biti tu i ubuduće. Sada sam mnogo motivisanija i gladna za pobedama, to će mi puno pomoći u narednoj sezoni - kaže Jelena.

Ona danas u prvom kolu Linca igra sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom, koja je sada ispod naše teniserke na WTA listi.

WTA lista: 1. (2.) Enan Arden (Belgija) 6.667 poena, 2. (1.) Klajsters (Belgija) 6.584, 3. S. Vilijams (SAD) 4.400, 4. Devenport (SAD) 3.057, 5. Kaprijati (SAD) 2.809, 6. V. Vilijams (SAD) 2.507, 7. Morezmo (Francuska) 2.440, 8. Dementijeva (Rusija) 2.346... 14. (25.) Dokić (SCG) 1.503, 15. (17.) Suarez (Argentina) 1.486... A. Pijevac - Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.