Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 22:15

Nije do kvaliteta, već glave: Majstor je majstor, Bejlova repriza forme iz najboljih dana (VIDEO)

Prvi het-trik posle više od pet godina, podsetio nas je šta sve ume, samo kad hoće...

Možda više nikada neće biti ni blizu forme i onih igara koje su ga skovale u zvezde čime je trasirao put ka svojevremeno najskupljem transferu u istoriji fudbala, ali kada hoće Geret Bejl i te kako ume da podseti svet zašto je svojevremeno važio za jednog od najboljih igrača na svetu!

Majstor ostaje majstor, Geret Bejl je u smiraj sezone posle koje će po drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << put u karijeri da se oprosti od Totenhema i vrati se tamo gde nikako nije srećan, ali je brutalno dobro plaćen, pokazao da nikada nije bilo pitanje kvaliteta, već samo glave i voljnog momenta! U Madridu se oseća kao uljez, u Londonu mu je najlepše, a to je pokazao u večeri kada je zaslužio stojeće ovacije punih tribina novog Vajt Hart Lejna. Nema veze što je to uradio protiv poslednjeplasiranog tima Premijer lige, Geret Bejl je het-trikom protiv Šefilda podsetio na najbolje igračke dane i praktično sam doneo pobedu rezultatom 4:0 (1:0) u kojoj je Heung Min Son prelepim golom zasladio tri boda posle kojih je Totenhem ponovo teoretski živ u trci za Ligu šampiona, iako je taj cilj u poslednja četiri kola zaista gotovo nedostižan.

Ali niko neće moći navijačima Totenhema da zabrane da sanjaju, kao što niko neće moći da im oduzme ovo veče kada je Bejl mnogima zagolicao maštu i naterao ih da se zapitaju šta bi bilo da nije potonuo u Realu... Ponovo je to bio onaj dobri, stari, neuhvatljivi Bejl u petoj brzini! Uvek s jednostavnim rešenjima, uvek u maksimalnom zaletu i uvek precizan kada je to potrebno. Pravi melem za oči pristalica Totenhema i konačno mala distrakcija od haosa koji se dešava na drugom kraju zemlje sa onima koji pokušavaju da se bore za odlazak porodice Glejzer.

Večeras je Velšanin sarađivao fantastično sa Seržom Orijeom koji je dva puta na pravo mesto pogodio Bejla i napravio mu odličnu podlogu da se proslavi u verovatno jednoj od poslednjih utakmica u dresu Pevaca. Prvi gol prava mala majstorija preko Arona Ramzdejla iz jednog dodira, zatim njegov karakterističan trk sredinom drugog poluvremena za 2:0 i praktično sigurnu pobedu, pa na kraju strela sa 20 metara od gola čime je kompletirao savršenu utakmicu. Šta više poželeti? Da, može još Sonov hitac koji bi malo koji golman na svetu odbranio. Verovatno i najlepši na utakmici, ali opet svetla pozornice bila su uperena ka velškom asu.

Prvi het-trik posle više od pet godina, kada je u dresu Real Madrida pregazio Deportivo, drugi u karijeri kao igrača Totenhema... Uživajte.

Još je rano za neke velike prognoze, videćemo da li je ovo samo "romantična faza" u saradnji mladog Rajana Mejsona i Totenhema, ali čini se da je trenerski početnik ne samo podigao Totenhem, već i lepo doterao što bi moglo da bude i te kako važno za prvog čoveka Danijela Levija kada se bude birao novi trener. Kako je Erik ten Hag odjavio Pevce, a Julijan Nagelsman potpisao za minhenski Bajern, možda nekadašnji fudbaler Totenhema koji je zbog povreda morao ranije da okonča karijeru postane stalni trener prvog tima već sa 29 godina?

USKORO OPŠIRNIJE...

PREMIJER LIGA - 34. KOLO

Petak

Sautempton - Lester 1:1 (0:0)

/Vord Praus 61pen - Evans 68/

Subota

Kristal Palas - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Aguero 57, Tores 59/

Brajton - Lids 2:0 (1:0)

/Gros 14pen, Velbek 79/

Čelsi - Fulam 2:0 (1:0)

/Haverc 10, 49/

Everton - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Kalvert-Luvin 19 - Votkins 13, El Gazi 81/

Nedelja

Njukasl - Arsenal 0:2 (0:1)

/Elneni 6, Obamejan 66/

Totenhem - Šefild Junajted 3:0 (1:0)

/Bejl 36, 61, 69/

Odloženo:

Mančester junajted - Liverpul

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.