Nije bio neki igrač, ali ima Barsin DNK! Novi kandidat za trenera...

Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bio neki igrač, ali ima Barsin DNK! Novi kandidat za trenera...

Luis Enrikeova ideja o Unzueu ima sve više otpora u klubu

Luis Enrike je na vreme najavio odlazak iz Barselone, ali u klubu još nisu prelomili ko će ga naslediti na trenerskoj klupi. Iako je aktuelni strateg pokrovitelj ideje da ga nasledi njegov pomoćnik Unzue, u klubu su sve manje zagrejani za tu opciju...

Taj eksperiment smo već videli kada je pokojni Tito Vilanova nasledio Pepa Gvardiolu, ali ga ja tragična sudbina sprečila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da iskoristi šansu koja mu se ukazala. Međutim, sada u klubu postoji veći otpor da pomoćnik nasledi šefa. Mnoge stuje u Barseloni su protiv Unzuea, a sada je isplivao još jedan kandidat.

Reč je o Oskaru Garsiji.

Ono što ga najviše kvalifikuje za Enrikeovog naslednika je to što poseduje Barsin DNK. A to je vrlo bitno... U klubu vlada većinski stav da trener mora biti neko ko poznaje filozofiju kluba, slaže se sa njom, promoviše je i poznaje situaciju „unutra“. Oskar ispunjava te uslove...

Reč je o bivšem fudbaleru koji je zajedno sa bratom Rođerom ponikao u Barseloniu, prošao sve njene selekcije, došao do prvog tima i debitovao kod Johana Krojfa. Posle igara za B tim i pozajmice u Albaseteu, četiri godine je bio član prvog tima Blaugrane, osvojio je osam trofeja od čega četiri titule u Primeri, ali nije imao baš bitnu ulogu i uglavnom je dobijao šansu kao rezervista. Otišao je u Valensiju, pa u Espanjol i Ljeidu gde je završio karijeru.

Trenerski staž je počeo kao pomoćnik Krojfu u selekciji Katalonije, potom je bio trener u mlađim kategorijama Barselone, pa u Makabiju (dva mandata), Brajtonu, Votfordu i Red Bul Salcburgu koji vodi od decembra 2015. godine.

U Kataloniji su pratili njegovu karijeru i veruju da je sakupio dovoljno iskustva da nasledi Enrikea. Uz to iskustvo, klupski DNK i činjenicu da je mlad trener kojeg bi igrači lakše prihvatili, neke struje u klubu cene da je Oskar pravi čovek za posao.

Podsetimo, kandidati su još Horhe Sampaoli i Ernesto Valverde. Ali Sampaoli je daleko bliži ostanku u Sevilji ili preuzimanju reprezentacije Argentine nego seldibi u Kataloniju. Sampaoli, Unzue i Oskar ostaju kao najozbiljniji kandidati...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.