Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2021, 00:34

Nije bilo dovoljno 13 odbrana Milinković Savića, Torino pao posle penal serije - Milan prvi četvrtfinalista Kupa Italije!

Lider na tabeli Serije A se mučio sa prvim ispod crte, ali izborio plasman u narednu fazu

Posle 120 minuta nije bilo golova, pa je pobednik osmine finala Kupa Italije morao da bude odlučen posle penala. Pogađali su fudbaleri Milana i Torina do četvrte serije, kada je Tatarušanu zaustavio pokušaj kapitena Bikova Rinkona, do kraja su Romanjoli i Čalhanoglu bili precizni, pa su Rosoneri izborili vizu za četvrtfinale, gde čekaju boljeg iz duela Intera i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fiorentine (sreda, 15.00)

Izveli su Pioli i Đampaolo potpuno drugačije sastave u odnosu na meč odigran pre tri dana, koji je Milan rešio u svoju korist na istom stadionu (2:0). Čak 13 različitih igrača izvelil su na teren u odnosu na prethodni duel, a u startnih 11 Rosonera našao se i Zlatan Ibrahimović. Upravo je iskusni Šveđanin imao najbolju priliku za lidera Serije A u prvom poluvremenu, ali je lopta posle njegovog voleja otišla preko gola Bikova. Bilo je to posle nekih pola sata igre, a samo pet minuta kasnije najbolju priliku na drugoj strani propustio je Gojak, udarac veziste Torina je uspeo da ukroti Tatarušanu.

Bila je to retka intervencija za iskusnog golmana iz Rumunije, koji se u drugih 45 minuta pošteno odmorio, jer je akcija uglavnom bila ispred gola rivala. Izveo je Pioli rovitog Ibrahimovića i na teren poslao Leaa, koji se posle samo pet minuta igre našao u sjajnoj prilici. Loša reakcija odbrane, lopta je stigla do Portugalca, koji je tukao sa desetak metara, ali je Vanja Milinković Savić odlično istrčao i uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Nastavili su se napadi Rosonera, pa je u 58. minutu ponovo na ispitu bio srpski golman. Odlično je intervenisao posle udarca Kalabrije sa ivice peterca, lopta se odbila da Daloa, koji pogađa stativu, a lopta se potom od Milinković Savića odbija van opasnosti po gostujući gol. Nisu se još slegle emocije od velike propuštene prilike Milana, a ponovo se tresao okvir gola Bikova. Još jednom je Kalabrija bio u centru pažnje, lopta je nakon njegovog voleja zakačila Ansaldija, potom i stativu, pre nego što je izašla van granica igrališta.

Igrao se Milinković Savić u 70. minutu pred svojim golom, pa je malo nedostajalo da mu je Rafael Leao ukrade i sprovede je u mrežu iza njegovih leđa. Uspeo je ipak uz pomoć saigrača iz odbrane da se snađe srpski golman i da otkloni opasnost, iako su sa klupe Milana tražili penal zbog prekršaja golmana gostujuće ekipe. Sudija nije pokazao na kreč, ali je zato ka klupi Milana pokazao crveni karton, isključio je Đanluiđija Donarumu, koji je ovoga puta mesto među stativama ustupio Tatarušanuu. Uspeo je ipak i na klupi da zaradi isključenje.

Nastavili su se napadi Milana, veliku šansu je posle sjajnog pasa Čalhanoglua propustio da realizuje Brahim Dijaz, tukao je sa ivice kaznenog prostora preko gola Torina. Trudili su se domaći igrači da reše meč do isteka regularnog dela, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku, otišlo se u produžetke.

U dodatnih 30 minuta se stekao utisak kao da su se i jedni i drugi pomirili sa tim da će pobednik biti rešen nakon penal lutrije. Torino je bio čak i konkretniji, pretio je Beloti, ali je Tatarušanu bio na visini zadatka, preambiciozni pokušaj Gojaka sa sredine terena nije bio precizan. Videli smo i još jedan crveni karton, ovoga puta upućen klupi Torina. Par traljavih pokušaja Milana na drugoj strani, ali Milinković Savić nije imao većih problema. Nije ni dodatnih 30 minuta bilo dovoljno da se razdvoje prvi i 17. tim sa tabele Serije A, pa je odluka morala pasti posle izvođenja jedanaesteraca. Vanja Milinković Savić je za 120 minuta upisao čak 13 odbrana!

Beloti je sigurnim udarcem sa kreča otvorio penal seriju, istom merom uzvratio je Kesi. Saša Lukić je bio svež, u igru je ušao u finišu regularnog dela, pa je veoma precizno izveo udarac sa bele tačke za 2:1, jednako precizan bio je i Teo Ernandez. Lijanko Vojinović, još jedan rezervista, snažno je izveo treći penal Bikova, pričitao ga je Tatarušanu, ali nije uspeo da sačuva mrežu. Tonali je sledeći stavio loptu na kreč i štoperu Torina pokazao kao se izvodi penal - savršen jedanaesterac pod prečku za 3:3. A onda, četvrtu seriju otvara kapiten gostiju Tomas Rinkon, Tatarušanu ga je pročitao i sačuvao mrežu, kapiten Milana Alesio Romanjolio imao je priliku da donese prednost Rosonerima i iskoristio ju je! Petu seriju otvorio je Vanja Milinković Savić! Tražio je golman Torina priliku da šutira, dobio ju je i odlično je iskoristio. Raspalio je po lopti i pocepao mrežu iza kolege iz protivničkog tabora, ali nije potom uspeo da odbrani pokušaj Čalhanoglua, pa je Milan sa 5:4 izborio plasman u četvrtfinale. Rosoneri čekaju boljeg iz duela gradskog rivala Intera i Fiorentine.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Torino (0:0, 0:0)

/

Sreda

15.00: (4,60) Fjorentina (3,60) Inter (1,80)

17.45: (1,28) Napoli (6,00) Empoli (9,50)

20.45: (1,30) Juventus (5,50) Đenova (10,0)

Četvrtak

17.30: (1,55) Sasuolo (4,10) SPAL (6,00)

21.15: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

Utorak 19.01.

21.15: (1,33) Roma (5,40) Specija (8,50)

Četvrtak 21.01.

21.15: (1,43) Lacio (4,50) Parma (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nije bilo dovoljno 13 odbrana Milinković Savića, Milan preko penal serije do četvrtfinala Kupa Italije

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2021

Golman Torina pogodio i sa kreča, precizan u penal seriji bio i Saša Lukić..Posle 120 minuta nije bilo golova, pa je pobednik osmine finala Kupa Italije morao da bude odlučen posle penala. Pogađali su fudbaleri Milana i Torina do četvrte serije, kada je Tatarušanu zaustavio pokušaj kapitena Bikova...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.