Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2021, 22:21

Nije 18, ali jeste – pet! Siti iskalio bes, Sautempton opet prošao kroz rende u Mančesteru (VIDEO)

Siti drugi meč zaredom primio dva gola, ali je zato razbio odbranu rivala i napunio mrežu do vrha

Kada je najavljivao utakmicu protiv Sautemptona, Pep Gvardiola je na škakljivo pitanje novinara o Junajtedovoj pobedi nad Svecima pre mesec dana sa ogromnih 9:0 - rekord Premijer lige - odgovorio ironično sa "Daćemo im 18 golova, biće 18:0 za nas". Nije Siti na Etihadu dao ove večeri 18 golova, ali jeste - pet! I primio dva, doduše, ali je iskalio sav bes zbog poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u gradskom derbiju proteklog vikenda za ukupnih 5:2 (3:1).

Neće se Gvardioli mnogo dopasti to što je njegov tim drugu utakmicu zaredom primio dva gola, ali kako je podigao razliku na 14 bodova u odnosu na Junajted - uz meč više –neće ga previše boleti to što je odbrana ponovo bila ispod nivoa. Sautemptonu Mančester očigledno ni najmanje ne prija, pogotovo ove sezone jer je u dva meča primio ukupno 14 golova! Posle devet od Junajteda početkom februara, sada još pet, što nije baš učinak kojim neko može da se pohvali... Sveci su opet prošli kroz "rende", mada su ovog puta znali i da uzvrate i budu čak pristojan takmac Sitiju u određenim delovima susreta. Ali, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, a pogotovo da se spreče mačke poput Kevina de Brujnea i Rijada Mareza da zablistaju.

Nije previše oklevao Gvardiola kada je sastavljao tim za Sautempton, svestan koliko je tim Ralfa Hasenhitla opasan kada se samo malo spusti gard, ali je u odnosu na derbi s Junajtedom napravio bar po jednu izmenu u svim linijama. Rubenu Dijašu je partner bio Ajmerik Laport umesto Džona Stounsa, dok je desno uskočio Kajl Voker za Žoaa Kansela. Na sredini terena Fernandinja je odmenio Rodri kraj De Brujnea i Ilkaja Gundogana, dok je napad pretrpeo najveću transformaciju – Bernardo Silva je bio lažna “devetka“ iako su na klupi bili i Gabrijel Žezus i Serhio Aguero, dok je Fil Foden dobio priliku umesto Rahima Sterlinga.

Uprkos izostanku klasičnog napadača, Gvardiola je tokom godina do perfekcije doveo taj sistem, koji je odmah i dao rezultat. Sautemptonova odbrana izdržala je 15 minuta pre nego što je De Brujne prihvatio odbitak i poslao loptu tamo gde je Foden želeo.

Vođstvo ipak nije bilo dugog veka pošto je Laport velikom greškom rivalu poklonio jedanaesterac, a Džejms Vord Prauz doneo je izjednačenje samo deset minuta kasnije. Siti je tako primio čak šesti ligaški pogodak s kreča na svom terenu od početka sezone, što su u dosadašnjoj istoriji pretrpeli samo još Brajton u takmičarskoj 2018/19 i Njukasl tokom 2004/05.

Sitijeva ofanziva postala je samo još jača od momenta kada je lopta završila iza Edersonovih leđa. Već posle pola časa igre tako malo nedostajalo je Sitiju da vrati gol prednosti posle ozbiljnog propusta Aleksa Mekartija. Golmanu Svetaca lopta je prošla ispod noge na ivici kaznenog prostora, a celu situaciju dobro je osetio Foden. Mekarti je u poslednjem momentu uspeo da zaustavi engleskog reprezentativca, a iako je delovalo da je bilo materijala za novi penal, Entoni Mos se ovog puta nije oglašavao.

Zato je Siti stigao do vođstva posle Marezove majstorije i hica sa oko 20 metara pored dvojice odbrambenih igrača, da bi u nadoknadi vremena Ilkaj Gundogan najavio ubedljivu pobedu.

Goleadu smo dobili u uvodnoj fazi drugog poluvremena, kada su u roku od četiri minuta pala tri gola! Prvo je Marez iskoristio Fodenovu asistenciju u šesnaestercu, da bi Če Adams bukvalno u napadu posle izvođenja sa centra doneo slabu utehu gostima. Možda i najlepši pogodak utakmice delo je De Brujnea koji je odradio sve sam kako bi zakucao loptu u donji desni ugao. Do kraja utakmice po jednu odličnu šansu propustili su Feran Tores i Če Adams, a napadač gostiju je čak zatresao mrežu, ali je isti poništen zbog ofsajda...

PREMIJER LIGA - 33. KOLO

Sreda

Mančester Siti - Sautempton 5:2 (3:1)

/De Brujne 15, 59, Marez 40, 55, Gundogan 45+3 – Vord Prauz 25, Adams 56/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.