Nigerija se saplela već na startu KAN-a

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 18:52

Nigerija se saplela već na startu KAN-a

Reprezentacija Nigerije odigrala je samo 1:1 sa Ekvatorijalnom Gvinejom u prvoj utakmici za oba tima na Kupu afričkih nacija u Obali Slonovače.

Strelac za "Superorlove" bio je njihov najbolji golgeter Viktor Osimen u 38. minutu, ali je to na kraju bilo dovoljno samo za bod.

Napadač Napolija je pogotom poništio gol koji je dva minuta ranije na drugoj strani postigao Iban Salvador.

Nastavak meča doneo je veliku inicijativu Nigerije i nekoliko izglednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansi koje, ipak, jedna od favorita za visok plasman na turniru, nije umeo da iskoristi.

Najveće šanse propustio je Zaidu, koji je u prvom poluvremenu promašio prazan gol, a u drugom delu, u takođe velikoj šansi, "tukao" pravo u golmana Gvineje i najboljeg aktera meča Hesusa Ovonoa.

Čuvar mreže Alavesa istekao se u još nekoliko navrata.

Sjajno je intervenisao i nakon udarca Mosesa Simona i dodatno ulio sebi i svom timu samopouzdanje za nastavak meča.

Kod gola Osimena, ipak, nije mogao ništa da uradi, bila je to vrhunska akcija, prodor i centaršut Lukmana i egzekucija glavom Osimena - za njegov 21. reprezentativni gol.

Nigerijci su, ipak, ostali bez pobede pa će protiv domaćina Obale SLonovače morati mnogo bolje ako misle da prođu grupu u kojoj je još Gvineja Bisau.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.