Nigerija: Doživotno za nameštanje

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Doživotno za nameštanje

Nigerijska fudbalska federacija izrekla je oštre kazne za sve umešane u skandalozno nameštanje utakmica.

Fudbaleri i rukovodioci četiri kluba dobili su doživotne zabrane rada u fudbalu, a sami klubovi desetogodišnje suspenzije.

U borbi za promociju u četvrtu ligu najmnogoljudnije afričke zemlje Plato Junajted Fiders pobedio je Akurbu 79:0, a Polis Mašin ekipu Bubajaro 67:0.

“Policajcima” je trebalo da pobede rivala ubedljivije nego Plato, a na poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultati su bili 7:0 i 6:0. Već dotle je bilo komično, ali drugo poluvreme donelo je više od sto golova na dva terena.

Predsednik Bubajara raspustio je klub čim je čuo šta se desilo, a NFF je odlučila da sva četiri stavi pod decenijski moratorijum.

NFF je preporučila sudijskoj organizaciji da sudije obe utakmice takođe kazni doživotnim suspenzijama.

Prihvatili smo preporuke i naše odluke biće poslate klubovima, fudbalskim savezima svake od saveznih država, CAF i FIFA. Takođe, objavićemo imena, fotografije i detalje vezane za sve učesnike u ovim sramnim utakmicama”, navodi se u saopštenju NFF.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.