Nica ni posle 12 kola nema poraz u Francuskoj

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 00:32

Nica ni posle 12 kola nema poraz u Francuskoj

Fudbaleri Nice, lideri Lige 1, odigrali su bez golova protiv Monpeljea u gostima u prvoj utakmici 12. kola šampionata.

Propustili su priliku da se "odlepe" od prvog pratioca Pari Sen Žermena koji će, ako pobedi Rems u gostima, preuzeti čelo tabele.

Kakav god ishod tog meča bio bajka Nice se nastavila i ovo kolo, ekipa trenera Frančeska Fariolija i dalje je neporažena, a uz to se diči najboljom odbranom u ligi.

U proteklih 12 utakmica odbrana Nice kapitulirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je samo četiri puta.

Jasno je otuda o kakvoj se ekipi radi, a najveće zasluge za to idu na adresu italijanskog stratega koji sa samo 34 godine ove sezone deli lekcije iskusnijim kolegama i mnogo većim klubovima.

Farioli je u profesionalnoj karijeri vodio samostalno samo turske klubove Karagumruk i Analiju, pre nego što je dobio poziv Nice u kojoj, vidimo, radi neverovatan posao.

Tim bez izrazite zvezde sa daleko manjim budžetom od vodećih klubova lige za sada ira najbolje i to pokazuej iz kola u kolo.

Koliko će održati ovakav ritam, pokazaće vreme.

Meč na "La Mosonu" nije bio preterano interesantan, Nica nije uspela da napravi previše šansi, ali nije ni dozvolila protivniku da nametne svoj ritam i ugrozi je. Savršeno je branila prostor i odigrala još jedna meč u kojem nije dala protivniku da se previše "razmaše".

Italijanski taktičar, očito, filosofijom koju je "pokupio" u domovini gura francuski sastav ka samom vrhu.

Liga 1. 12. kolo

Petak

Monpelje - Nica 0:0

Subota

17:00 Rems - PSŽ

21:00 Avr - Monako

Nedelja

15:00 Lil - Monako

15:00 Klermon - Tuluz

15:00 Mec - Nant

17:05 Ren - Lion

20:45 Lens - Marsej

Četvrtak

20:30 Brest - Strazbur

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.