Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 09:38

Nezadovoljni na razočarane

Frajburg posle prokockane pobede u Frankfurtu dočekuje Leverkuzen koji se obrukao protiv Volfzburga, obostrane evropske ambicije obećavaju efikasan susret, a napadački potencijal Verkselfa dvojku

Nezadovoljni Frajburg dočekuje razočarani Leverkuzen na otvaranju 29. kola Bundeslige. Domaćin je u utorak ispustio dva gola prednosti na gostovanju Ajntrahtu i sada zaostaje četiri boda za šestoplasiranim Volfzburgom koji je iste večeri šokirao Leverkuzen na njegovoj BajAreni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 4:1 i skinuo ga sa četvrtog mesta, poslednjeg koje vodi u Ligu šampiona.

I jedni i drugi bili su žrtve svojih najvećih slabosti. Frajburg je ponovo dopustio ogroman broj šuteva prema golu Aleksandera Švolova (34) i da nekadašnji omladinski reprezentativac Nemačke nije imao svoj dan (što zvuči paradoksalno, s obzirom na tri primljena gola), belo-crni bi doživeli debakl. S druge strane, Leverkuzenu se ultra napadački stil ovog puta obio o glavu jer nije imao rešenje za kontranapade i skok igru Vukova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Da li to znači da će trener belo-crnih Kristijan Štrajh i njegov kolega, Holanđanin Peter Boš odustati od svojih filozofija? Nipošto. Istina, najavili su izmene u startnim postavama u odnosu na pomenute mečeve, ali u pitanju je "kozmetika", formacijski sve ostaje isto. To znači da će Frajburg da prepusti igru rivalu, zgusne sredinu terena kako bi onemogućio doturanje lopte Kaju Havercu i Lukasu Alariju o kojima će voditi računa tandem "štopera blizanaca" Robin Koh - Dominik Hajnc (obojica imaju 190 santimetara i mogu da se "rvu" sa korpulentnim špicevima Aspirindžija) i dugim loptama i po bokovima, pogotovu levom na kojem deluju Kristijan Ginter i Vinćenco Grifo koji su zajedno nakupili čak 15 asistencija gađaju jednako gorostasnog Nilsa Petersena.

Štrajhova taktika podjednako je uspešna i na Švarcvald-Štadionu, i van njega. Međutim, njegovi puleni pobedili su na samo dve od minulih šest utakmica kod kuće, a izostanak publike umanjuje značaj domaćeg terena i činjenicu da Verkself u okviru Bundeslige ovde nije slavio od oktobra 2011. Ono što je izvesno je da će Frajburg makar jednom da savlada Lukaša Hradeckog pošto Leverkuzen nije sačuvao mrežu na prethodnih šest gostovanja. Ipak, ogroman napadački potencijal gostiju koji na strani prosečno daju gotovo dva gola po meču ukazuje na dvojku (uvećan za oporavljenog Kevina Folanda) - razume se, uz pogotke obe ekipe, a ukupno ne manje od tri, mada i to odudara od njihovih poslednjih odmeravanja.

HAVERC DAJE GOL - 2,10!

FRAJBURG – LEVERKUZEN (20.30)

Verovatni sastavi:

Frajburg (3-2-2-2-1): Švolov - Gulde, Koh, Hajnc - Šmid, Ginter - Haberer, Hefler - Heler, Grifo – Petersen

Rezerve: Fleker, Iter, Linhart, Šloterbek, Abraši, Borelo, Franc, Kajtel, Kvon, Salai, Tempelman, Valdšmit

Nedostaju: Kat, Kibler, Rave, Tide

Leverkuzen (3-4-3): Hradecki - Tah, Sven Bender, Tapsoba - Amiri, Arangiz, Baumgartlinger, Sinkgraven - Haverc, Alario, Dijabi

Rezerve: Lomb, Ezkan, Dragović, Vajzel, Vendel, Demirbaj, Palasios, Virc, Bejli, Belarabi, Paulinjo, Foland

Nedostaju: Lars Bender, Stanilevič

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

20.30: (4,40) Frajburg (3,70) Leverkuzen (1,80)

Subota

15.30: (2,00) Herta (3,45) Augzburg (3,80)

15.30: (2,85) Majnc (3,40) Hofenhajm (2,45)

15.30: (2,60) Šalke (3,20) Verder (2,80)

15.30: (1,95) Volfzburg (3,60) Ajntraht (3,80)

18.30: (1,10) Bajern (11,0) Fortuna Diseldorf (19,0)

Nedelja

15.30: (1,55) Menhengladbah (4,20) Union Berlin (6,00)

18.00: (7,75) Paderborn (5,00) Dortmund (1,38)

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.