Nevreme pogodilo Austriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme pogodilo Austriju

Jako nevreme sa snažnom kišom i gradom zahvatilo je sinoć delove Austrije i napravilo veliku štetu, a jaka oluja sa vetrom koji je duvao 100 kilometara na sat privremeno je poremetila saobraćaj na bečkom aerodromu Švehat.

Mnogi letovi su poleteli sa većim zakašnjenjem, a putnici su čekajući spavali na podu. Pojedini putnici, zbog nevremena koje je izazvalo kašnjenja, morali su čekati na poletanje i do deset sati.

U većem delu Austrije u utorak uveče proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ljubičasti alarm. Jaka kiša, grad i snažan vetar napravili su milionsku štetu poljoprivredi.

Gotovo čitava pokrajina Štajerska bila je pod gradom i olujom. Takođe i više reka se izlilo iz svojih korita.

U pokrajini Donja Austrija je više osoba u jednom automobilu, kod mesta Sankt Valentin spašeno u poslednjem trenutku. Oni su vozilom ušli ispod podvožnjaka koji je bio preplavljen, te zbog pritiska vode nisu mogli da otvore vrata, a voda je ulazila u vozilo, i pre spašavanja dostigla je nivo do krova.

U Gornjoj Austriji su građani i vatrogasci bili šokirani nevremenom, a u Bad Išlu su dve zgrade morale biti evakuisane.

U Burgenlandu je grad bio velike veličine pa je čak i povredio jednu osobu, a naneo veliku štetu brojnim automobilima i poljoprivrednim kulturama.

U Salcburgu najveće štete je nevreme nanelo regionima Pincgau, Flahgau, Tenengau, ali i samom gradu Salcburg. Više stotina domaćinstava ostalo je bez struje.

U pokrajinama Tirol i Koruškoj nevreme je pokrenulo odrone i poplave, tako da su neka mesta pod vodom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.