Nevreme i grad u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 19:05

Nevreme i grad u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo je danas Bosnu i Hercegovinu, kao i delove Hrvatske gde je pao grad i duvao olujni vetar.

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom zahvatilo je područje planine Jahorina.

Grad veličine klikera padao je desetak minuta, a nedugo zatim nevreme je prošlo. Za sada nema informacija o materijalnoj šteti, preneo je Klix.ba.

Proteklih dana na toj olimpijskoj planini zabeležene su prilično visoke temperature koje su išle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i do blizu 30 stepeni.

Tokom dana u Banjaluci je padala jaka kiša praćena grmljavinom, dok je u Tesliću pala veća količina kiše, ali praćena gradom.

Snažno nevreme pogodilo je po podne i područje Požege u Hrvatskoj. Uz jak vetar, obilna kiša i grad padali su oko 16 sati, a kako piše lokalni 034portal.hr, ima i dosta materijalne štete.

Kako navode, oštećeni su krovovi, automobili i vetrobranska stakla.

Oluja s orkanskim vetrom doslovno je danas u mestu Vetovu, takođe u Slavoniji, iščupala ceo krov kuće i u snažnom naletu vetra bacila ga na susednu kuću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Olujno nevreme u Hrvatskoj i BiH, vetar u Slavoniji iščupao krov kuće

Izvor: RTS, 25.Jun.2021

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo je Bosnu i Hercegovinu i delove Hrvatske. Oluja s orkanskim vetrom u mestu Vetovu, u Slavoniji, iščupala je ceo krov kuće. . Nevreme je pogodilo područje Požege u Hrvatskoj. Kiša i grad padali su uz jak vetar, a kako piše lokalni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.