Neverovatni Sirakjuz ide u Hjuston

Izvor: MVP.rs, 28.Mar.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatni Sirakjuz ide u Hjuston

Poznati su i preostali učesnici Fajnal-fora.

U noći između nedelje i ponedeljka završen je i drugi vikend "Martovskog ludila. Odigran su preostala dva regionalna finala, posle kojih su poznata imena svih učesnika Fajnal-fora. Na Istoku je slavila Nort Karolajna i tako ostala jedini prvi nosilac na Turniru, dok je na Srednjem Zapadu najbolji Sirakjuz, koji će u Hjustonu bili najslabije rangirani nosilac.

Tar Hilsi su savladali Notr Dejm sa 88:74 i tako stigli do >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << završnog turnira 19. put u svojoj istoriji, četvrti put pod trenerom Rojom Vilijamsom i prvi put nakon osvajanja titule 2009. godine. Titulu su osvajali pet puta, a u još četiri navrata su igrali finale.

Prethodne noći su Fajting Ajriši dobro držali u prvih 30 minuta igre, kada je favori prelomio meč sredinom drugog poluvremena. Najbolji kod pobednika bio je Brajs Džonson sa 25 poena i 12 skokova. Pratio ga je Markus Pejdž sa 13 poena. Na drugoj strani su se istakli Dimitrius Džekson sa 26 i Vi Džej Bičam sa 18 poena.

Daleko zanimljivije bilo je u susretu Virdžinije i Sirakjuza, koji je ekipa Oranća dobila rezultatom 68:62 posle povratka iz minusa od 16 poena. Na taj način ekipa Sirakjuza je postala prvi 10. nosilac u istoriji koji se domogao završnog turnira!

Kavalirsi su na odmor između dva poluvremena otišli sa viškom od 14 poena i delovalo je da im u drugom poluvremenu predstoji rutinsko odrađivanje posla. Međutim, Sirakjuz je sredinom druge polovine susreta napravio seriju od 29:8 kojom je preokrenuo rezultat i na kraju sasvim zasluženo slavio. Junak pobede bio je frešmen Malakaj Ričardson, koji je susret završio sa 23 poena i sedam skokova, a 14 poena je ubacio u poslednjih devet minuta susreta. Majkl Gbinidže je upisao 11 poena, šest asistencija i četiri skoka, a Tajler Lajdon 11 poena, šest uhvaćenih lopti i pet blokada.

Kod Kavalirsa se istakao London Parentes sa 18 poena (6/10 za tri), ali je ostatak tima ubacio samo dve trojke iz 11 pokušaja. To je bilo premalo da bi se savladao tim koji je poznat po zonskoj odbrani. Jedan od onih od kojih se najviše očekivalo je podbacio. U pitanju je Malkolm Brogdon, koji je meč završio sa 12 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali i šutom iz igre 2/14 (1/6 za tri).

Ekipi Sirakjuza predstoji šesti Fajnal-for u istoriji škole, a jedinu titulu su osvojili 2003. predvođeni Karmelom Entonijem. Igrali su još dva finala, ali su ih u njima zaustavljali Indijana (1987) i Kentaki (1996).

Fajnal-for je na programu od 2. do 4. aprila u Hjustonu. U prvom polufinalu će se sastati Vilanova i Oklahoma, dok drugi polufinalni par čine Nort Karolajna i Sirakjuz.

ELITE EIGHT

Jug

Kanzas (1) - Vilanova (2) 59:64


Zapad

Oregon (1) - Oklahoma (2) 68:80

Istok

Nort Karolajna (1) - Notr Dejm (6) 88:74

Srednji Zapad

Virdžinija (1) - Sirakjuz (10) 62:68

FINAL FOUR

Vilanova (2) - Oklahoma (2) (3. april, 00.09č)

Nort Karolajna (1) - Sirakjuz (10) (3. april, 02.49č)

(foto: NCAA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.