Neverovatna priča najboljeg strelca KAN VIDEO

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 11:35

Neverovatna priča najboljeg strelca KAN VIDEO

Napadač Ekvatorijalne Gvineje Emilio Nsue (34) poneo je epitet najboljeg strelca Kupa afričkih nacija (KAN) sa pet golova.

Kapiten reprezentacije postao je prvi igrač koji je postigao het-trik na KAN još od 2008, nakon što je postigao tri gola u drugom kolu grupne faze protiv Gvineje Bisao.

U trećem kolu bio je ponovo raspoložen kada je u pobedi nad novim šampionom Obalom Slonovače postigao nova dva gola.

Ekvatorijalna Gvineja je takmičenje okončala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u osmini finala porazom od Gvineje u nadoknadi vremena, kada je Nsue promašio penal na 0:0 u 68. minutu.

Međutim, njegovih pet pogodaka niko nije nadmašio do kraja nokaut faze te je završio kao prvi golgeter turnira ispred Želsona Dale i Mostafe Mohameda koji su postigli po četiri pogotka.

Njegova neverovatna priča počinje na rodnoj Majorci, a prošao je sve reprezentativne selekcije Španije te osvojio U21 EURO 2011, doduše nastupivši samo jednom kao rezervista.

Sledeće godine odbio je poziv Ekvatorijalne Gvineje jer je želeo da igra za Španiju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Međutim, nakon što nije izabran u tim, predomislio se i zaigrao za rodnu zemlju svog oca i postigao gol već na debiju na kojem je poneo i kapitensku traku.

Sada je kapiten i najbolji strelac u istoriji ove reprezentacije sa 15 golova na 37 utakmica.

Nakon Majorke, za koju je igrao od dečačkih dana do 2014, uz kraće pozajmice u Kasteljon i Real Sosijedad, stigao je do Engleske.

Tu je nastupao za Midlzbro i Birmingem Siti, a onda se 2018. preselio na treće ostrvo – Kipar.

Tu je nastupao za APOEL i Apolon, da bi konačno 2022. stigao u kontinentalni deo Evrope.

I to ni manje ni više nego u Bosnu i Hercegovinu. U februaru 2022. postao je igrač Tuzle Siti, ali je napustio grad soli posle samo dva meseca.

Na leto te godine vratio se u domovinu i potpisao ugovor sa trećeligašem Intersitijem za koji i dalje nastupa.

Svojevremeno je igrao za Majorku, Midlzbro, Birmingem Siti i kiparski APOEL.

Titulu šampiona Afrike osvojila je selekcija Obale Slonovače, preokretom protiv Nigerije u finalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.