Neverovatan derbi pripao Armaniju

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2014, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan derbi pripao Armaniju

Odigrano je deveto kolo italijanskog košarkaškog prvenstva.

Italijanska liga navikla nas je na sjajne i neizvesne utakmice u gotovo svakom kolu. Epitet najuzbudljivije u dosadašnjem delu šampionata s razlogom može da ponede meč između evroligaša, Dinama Sasarija i Emporio Armanija.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu, ali se Armani stabilizovao i uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. U poslednju četvrtinu su ušli sa prednošću od devet poena. Tim sa Sardinije >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pokušavao je da spusti razliku, ali najviše što su uspeli bio je zaostatak od jednog poena, što je i bio konačan rezultat - 111:112. Najbolji u milanskoj ekipi bio je Maršon Bruks sa 25 poena, četiri asistencije i četiri skoka, Samardo Semjuels je postigao 23, a Linas Klejza 21 poen. U poraženoj ekipi briljirao je Rakim Senders, koji igra u sjajnoj formi u poslednje vreme. On je postigao 32 poena, uz indeks korisnosti 35.

Još jednu sjajnu utamkicu odigrale su ekipe Kazerte i Trenta. Meč je obeležio duel dva bivša NBA igrača Sema Janga i Tonija Mičela. Jang je postigao 35 poena, uz devet skokova, ali to nije bilo dovoljno da njegova Kazerta slavi. Trento je pobedio rezultatom 90:88, a pomenuti Mičel je ubacio 28 poena, uz sedam skokova. Ovim porazom Kazerta je ostala na samom dnu tabele bez ijedne pobede, dok je Trentu ovo bio peti trijumf iz devet odigranih kola.

Trebalo bi istaći da je u ovom kolu čak pet od osam odigranih utakmica završeno sa razlikom koja je iznosila dva poena ili manje. Mečevi narednog, desetog kola na programu su tokom predstojećeg vikenda.

 

Rezultati:

Grisin Bon Ređo Emilija - Upea Kapo d Orlando 77:65

Enel Brindizi - Opendžometis Vareze 69:71

Konsultinvest Pesaro - Umana Rejer Venecija 89:90

Akva Vitasnela Kantu - Đorđo Tesi Grup Pistoja 76:80

Granarolo Bolonja - Sidigas avelino 77:76

Aćea Roma - Vanolo Kremona 63:50

Bjako di Sarđenta Sasari - EA7 Emporio Armani 111:112

Pasta Ređa Kazerta - Dolomiti Energia Trento 88:90

(foto: Agenzia Ciamillo e Castoria)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.