Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2021, 00:49

Neuništivi maestro Brajan Ruiz u napadu na novu krunu

Kostarika: Jedan od najboljih fudbalera ove države Srednje Amerike u poslednjih desetak godina u smiraj karijere vratio se u otadžbinu. Posle Aperture želi i titulu u Klausuri

Sećate li se Brajana Ruiza, lucidnog veziste koji je napravio odličnu karijeru na tlu Evrope i Južne Amerike? Nekadašnji fudbaler Genta, Tventea, Fulama, PSV-a, Sportinga iz Lisabona i Santosa u julu prošle godine vratio se u Kostariku, ali ne na odmor, već da osvoji titulu. Veteran je pojačao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alahuelense, da bi u poznim godinama doneo krunu voljenom klubu i to je i ostvario. Krajem prošle godine vodio je svoj tim do pehara u kostarikanskoj Aperturi.

Ekipa iz Alahuele je osvojila 30. put titulu šampiona Kostarike. U finalu plej-ofa oba puta je slavila sa po 1:0 protiv Eredijana, tim za koji igra nekadašnji igrač Crvene zvezde Džon Ruiz.

Jedini gol u revanšu na stadionu Alehandro Morera Soto delo je Džonatana Moje u 31. minutu. Brajan Ruiz je odlično centrirao, a napadač domaće ekipe je sa sedam, osam metara glavom pogodio mrežu gostiju.

Apertura je osvojena, a Ruiz želi da objedini titulu, krenuo je početkom godine u napad na Klausuru. Posle tri kola, Alahuelense ima dve pobede i remi. U prošlom kolu malo je falilo da šampion bude poražen na svom terenu protiv San Karlosa, ali je Ruiz minut pre kraja doneo bod (1:1) svom timu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Rival u četvrtom kolu je Santos iz Guapilesa u četvrtak (02.00) koji je počeo sezonu porazom od Kartaginesa, ali su usledile dve pobede protiv Zeledona (2:0) i Sporting San Hosea (1:0).

Alahuelense nije poražen u šampionatu Kostarike još od 16. novembra prošle godine kada je izgubio u gostima od San Karlosa (0:1). Posle toga tim iz Alahuela je ostvario osam pobede i dva remija. Tradicija je apsolutno na strani velikana. Tim Brajana Ruiza je dobio pet vezanih mečeva protiv Santosa, uz gol-razliku 10:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najveći rival Alahuelenseu je Deportivo Sarpisa koji je počeo prvenstvo sa tri vezana remija, a priliku za prvi trijumf u novom šampionatu imaće u gradskom derbiju San Hosea protiv Sportinga (03.00). Sarpisa je najtrofejniji klub u Kostariki. Ima 35 titula, pet više od Alahuelensea i sedam od Eredijana.

Posle ligaškog dela sezone igra se plej-of za šampiona u kome će igrati četiri najbolje ekipe. Poslednjeplasirani tim Klausure igraće plej-aut za opstanak u najboljoj ligi Kostarike.

KOSTARIKA, KLAUSURA – 4. KOLO

Četvrtak

02.00: (3,20) Santos G. (3,20) Alahuelense (2,20)

03.00: (1,50) Deportivo Sarpisa (4,00) Sporting San Hose (6,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.