Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 22:00

Neuništivi Lisandro Lopez potpisao za Atlantu! Veliki promašaj Olimpijakosa je zamena?

Rasing ostao bez ikone kluba

Mnogi ga pamte kao nemilosrdnog golgetera Porta i Liona, ali argentinski as Lisandro Lopez je i dalje napadač na ceni iako ima 37 godina.

Dokaz za to je i današnji transfer u američkog MLS ligaša Atlantu. Došao je iz argentinskog Rasinga kao slobodan pošto mu je istekao ugovor i potpisao je na godinu dana. Uz opciju da se saradnja produži na još godinu ako opravda očekivanja. A verovatno je dobio i bogatiji ugovor od onog koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je imao u Aveljanedi...

Popularni Lića je ikona i simbol Rasinga. Ponikao je u ovom klubu iz kojeg je posle dve profesionalne sezone otišao u Porto. Osam sezona je rešetao mreže u Portu, a potom i Lionu. Karijera ga je dalje vodila u katarsku Al Garafu, brazilski internasional, da bi se u Rasing vratio 2016. godine i 2019. je bio prvi najbolji igrač lige i šampion države sa popularnom Akademijom. Ukupno je u klupskoj karijeri dao 244 gola na nešto više od 600 utakmica.

Prethodnih sezona je bio kapiten i udarna igla Rasinga uprkos poznim godinama. Verovalo se da će da završi karijeru na popularnom Cilindru ali je ipak rešio da to uradi u SAD. Prihvatio je poziv svog prijatelja Gabrijela Hajncea koji je nedavno seo na klupu Atalante, a tamo će mu društvo u ekipi praviti zemljacI: supertalentovani Ezekijel Barko i Marselinjo Moreno. Tu su još i Kolumbijac Džozef Martinez i Meksikanac Jirgen Damn.

Rasingov novi trener Huan Antonio Pici je već označio koga želi kao zamenu za Lisandra. U pitanju je mladi argentinski napadač Maksi Lovera koji je pre godinu i po dana prešao iz Rosarija u Olimpijakos za 3.300.000 evra kao kapitalno pojačanje. Ali se ispostavio kao promašaj. Na 30 i kusur mečeva je dao samo dva gola. Rasing ga sada želi na pozajmicu s pravom otkupa a Pici veruje da može da ga vrati u formu.

Inače, prvo Picijevo pojačanje je iskusni Ezekijel Skeloto koji je juče potpisao, a nekada je igrao Atalantu, Inter, Sasuolo, Parmu, Sporting Lisabon, Brajton, Kjevo...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.