Neuništivi Kosan: Bio bih streptomicin i za Zvezdu, ali ona ima druge prednosti

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuništivi Kosan: "Bio bih 'streptomicin' i za Zvezdu, ali ona ima druge prednosti"

Kao i uvek, bez dlake na jeziku pričao je trener Napretka. Kaže da će se sve promeniti kad uđemo u Evropu.

Poslednja tri gostovanja Napretka na stadionu Partizana završena su remijem, a Milorad Kosanović je u Super ligi Srbije samo jednom izgubio od crno-belih. Reklo bi se žargonski, pravi je "streptomicin" za Partizan.

"Nije samo Partizan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Zvezda je slično, s tim što Zvezda ima drugačije prednosti u odnosu na Partizan kad igramo utakmice", počeo je Kosanović.

"Kakve prednosti? Možete li da pojasnite?", uleteli su novinari, a trener nastavio:

"Ne treba da pojasnim, svima je jasno šta je to, inače ne bismo gubili ni od njih. A i nisam ni gubio, njih sam i dobijao, sa Čačkom i sa Pazarom i pa i sa Radnikom i sa Napretkom. Tako da Partizan, Zvezda, Radnički iz Niša - nismo izgubili nijednu utakmicu. Čuka visi na nuli, sad se izvukla.







Dobro deca igraju, samo morate i vi razumeti, doći u Beograd i igrati protiv Zvezde i Partizana nije lako. Ja sad žalim što nismo pobedili kao da smo igrali u Surdilici, a nije tako. Ovaj Partizan uz sve probleme koje ima, ja i ne znam da li ima, ima mnogo dobre igrače. Čovek mora biti zadovoljan", rekao je Kosanović.

Da li su srpskom fudbalu potrebne ovakve utakmice? Da Partizan i Napredak odigraju čisto, da bude nerešeno i da ne bude iznenađenje...

"Srpskom fudbalu trebaju samo ovakve utakmice! Samo kroz njih može fudbal da naraste, kao i fudbaleri, timovi...Treba nam više ovakvih utakmica, da dođe ovde i ne znam ko, Radnički, Čukarički i bude ovako", odgovorio je iskusni trener.

A može li se to desiti u nekoj skorijoj budućnosti?

"To je neminovnost, jer će se fudbal ugasiti, ovo vako ne može, već je kraj.

Evo vidite šta nam se dešava u evropskim takmičenjima i na reprezentativnom nivou. Moramo da podignemo nivo rada u klubovima i kvalitet takmičenja. Partizanu Zvezdi i ovima što idu u Evropu treba jako takmičnje, njima ne treba lako takmičenje. Jer kroz lako takmičenje vi ne možete napredovati.







Mi smo narasli uz ovakve utakmice, ne raste se uz pobede nad Borcem u Čačku. Da bude teško, čvrsto i da si zadovoljan kad odigraš urtakmicu. To će morati da dođe kroz neku godinu. Promeniće se stvari, promeniće se. Čim uđemo u Evropu biće sve drugačije, neće moći ovako", rekao je Kosanović.

O samom remiju 1:1 sa Partizanom...

"Kad uzmete u Beogradu bod protiv Partizana ili Zvezde to je dobar rezultat, čak i više od toga. Mi smo danas nešto slabije otvorili utakmicu, dobili prvi gol i mučili se u prvom poluvremenu. U drugom smo igrali mnogo bolje, uspeli da izjednačimo i dobili neočekivanu predsnost posle drugog  žutog kartona Đerleka, ali nismo igrali kako treba u poslednjih 15 minuta.







Verovatno je i pritisak bio na igračima zbog rezultata, zadovoljstvo se pojavilo s bodom i s te strane nisam zadovoljan. Rezultatski utakmica odlična, igra nije na nivou onoga što mi pružamo u najvećemn delu prvenstva, ali je zadovoljavajuća. Nije lako igrati protiv Partizana u Beogradu", rekao je Kosanović.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kosanović: Zvezda ima drugačiju prednost u odnosu na Partizan, to je svima jasno

Izvor: B92, 28.Okt.2018, 14:13

Milorad Kosanović posle remija sa Partizanom potkačio je svoj bivši klub Crvenu zvezdu zbog tretmana u Superligi Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.