Neuhranjeni Holmgren podelio 9 rampi Denverovim igračima – Jokić ga izbegavao

Izvor: B92, 17.Dec.2023, 22:05

"Neuhranjeni" Holmgren podelio 9 rampi Denverovim igračima – Jokić ga izbegavao

Utakmicu Denver-Oklahoma rešio je Šaj Gildžus-Aleksander, ali tu priliku gosti ne bi ni imali da na drugoj strani terena nije blistao Čet Holmgren.

Momak za kojeg je Nikola Jokić, u šali, posle prvog meča ova dva tima ove sezone, rekao da bi trebalo da se ugoji, bio je neprelazan u odbrani svog koša.

Ovaj 216 cm visoki centar Tandera lupio je čak devet blokada igračima Denvera što mu je i rekrod karijere.

Holmgren je prvu blokadu upisao upravo na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jokiću još u uvodnoj fazi utakmice i srpski centar je tada već shvatio da ispred sebe ima "poboljšanu" verziju igrača nego što je to ovaj bio u njihovom prethodnom duelu.

Brzo se i uverio da će morati da modifikuje svoju igre protiv dugajilje, pa je do kraja, kad god bi mu se u reketu ukazao holmgren, "hranio" saigrače loptama

Holmgren nije sve vreme čuvao Jokića, ali kad je bio zadužen za njega, dvostruki MVP lukavo ga je izbegavao i delio lopte saigračima, pa je završio sa 24 poena (8/15 iz igre), šest skokova i 12 asistencija.

Većinu poena Jokić je postigao kada je imao drugog čuvara.

Pogledajte svih devet blokada 21-godišnjeg centra OKC-a koji je meč završio sa skoro tripl-dabl ostavrenjem:17p, 11sk, 9blk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.