Nestvarnih 35 minuta Santija Mine

Izvor: B92, 19.Feb.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestvarnih 35 minuta Santija Mine

Fudbaleri Valensije konačno su odigrali na nivou na kojem se od njih očekuje i prvi put od dolaska trenera Garija Nevila zadovoljili navijače.

Valensija je u četvrtak obezbedila plasman u osminu finala Lige Evrope jer je u prvom meču savladala Rapid iz Beča rezultatom 6:0.

To je drugi uzastopni trijumf ’Slepih miševa’, posle prvog u Primeri nakon 12 utakmica, a ukupno šesta otkad je Englez stigao na klupu.

Najzaslužniji za ’razbijanje’ austrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoligaša bez dileme bio je krilni napadač Santi Mina, koji je odigrao nestvarnih 35 minuta. Mina je u tom periodu postigao dva pogotka (u 4. i 25. minutu), zabeležio čak tri asistencije, imao stoprocentan učinak prilikom dodavanja, kao i kod realizacija prilika u kojima se našao.

„Svi su veoma srećni, ovo je bilo za navijače koji su uživali u utakmici. Moramo ovako da nastavimo da radimo jer ova utakmica može da bude prekretnica za Valensije. Za nas, ali i za navijače koji su to zaslužili jer su patili“, rekao je Mina.

Takođe, meč je završio sa 100% uspešnosti šuteva ka golu, tri centaršuta i pet kreiranih prilika za domaće, čime je zaslužio da se nađe u timu kola ove faze drugog po jačini evropskog takmičenja.

Iako se očekivalo da će nagrada za igrača kola otići u ruke 20-godišnjeg Španca, navijači su je dodeli štoperu Augzburga Ragnaru Klavanu koji je zaustavio napadače Liverpula u remiju bez golova.

„Nastavljamo dalje. Klub i svi mo smo patili, igrači su bili potpuno zbunjeni. Iznervirali smo se zbog navijača, ali sada sam srećan jer ovo može biti prekretnica i za mene“, dodao je Mina.

Momak iz Viga obezbedio je miran revanš Valensiji koji je na programu sledećeg četvrtka u Beču.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.