Nesrećan poraz Hemofarma

Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesrećan poraz Hemofarma



Košarkaši Hemofarma nisu uspeli da se plasiraju u finale ULEB kupa, pošto su u Solunu poraženi od Arisa rezultatom 82:77 (16:20, 27:17, 14:18, 25:22).

Vrščani su tokom celog meča držali priključak u paklenoj atmosferi dvorane Aleksandrio, a u poslednji napad ušli su sa rezultatom koji ih vodi u finale, ali je presudio pogodak Terela Kasla nekoliko sekundi pre kraja.

U Vršcu Hemofarm je dobio rezultatom 74:71, a u Solunu je vodio u većem delu prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poluvremena (u pet situacija imali su šest poena prednosti). Aris je u finišu prvog poluvremena preuzeo vođstvo i dva puta imao +7. Poslednjih petnaest minuta prošlo je u pravoj klackalici, sve do nesrećnog poslednjeg napada, kada je lopta nekako uskakutala u koš.

Hemofarm je poslednji put imao prednost na ulasku u 39. minut, posle pogođenih bacanja Milenka Topića (72:71). Nikolaj Padius je na isti način vratio minimalnu prednost,a posle dve uzastopne izgubljene lopte Vrščana Kori Bruer doneo je trojkom Arisu plus 4. Do kraja se igralo koš za koš, sve dok Robert Konli nije promašio ključno bacanje, a u preostalom napadu Kasl je utrčao pod koš izgubio kontrolu nad loptom, uspeo da je uhvatui još jedno i bacio je ka košu za pobedu "žuto-crnih".

Najefikasniji u Arisu bili su Kori Bruer sa 25 poena i Rajan Stek sa 20, ali je odlučujuću ulogu imao Kasl, ne samo zbog poslednjeg poena. Kasl i Bruer postigli su 19 od 25 Arisovih poena u poslednjoj četvrtini (9+10).

Rašad Rajt je postigao 19, a Robert Konli 15 poena za Hemofarm, ali su dva Amerikanca izgubila ukupno 11 lopti (7+4). Konli je uz to imao po 4 ukredene loprte, asistencije i skoka. Vladan Vukosavljević je ubacio 18 poena.

U finalu, koje se 11. aprila igra u Spirudomu, u belgijskom gradu Šarlroa, Aris će igrati sa moskovskim Dinamom.

Luka Pavićević je bio zadovoljan igrom svog tima i tužen zbog nesrećnog ispadanja.

"Čestitam Arisu na uspehu i plasmanu u finale. Odigrali smo dve uzbudljive i izjednačene utakmice. Znali smo sve o Arisu, njihovim igračima i atmosferi u ovoj hali. Rekao sam svojim igračima da će biti teško u napadu, jer Aris igra sjajnu odbranu. Odigrali smo odlično celu utakmicu i samo su nas dve stvari porazile - izgubljene lopte i slobodna bacanja. Na kraju smo imali priliku da pobedimo, ali smo izgubili nerve i dozvolili Kaslu da uhvati loptu i pogodi uz zvuk sirene", rekao je trener Hemofarma.

"Odlučlujući koš pogodio sam zahvaljujući srcu i košarkaškom instinktu. Pogledao sam ka reketu, tražio svoje visoke igrače. U jednom trenutku pojavio se proalz, ja sam utrčao. Neko me je udario po ruci, ali sam uspeo da uhvatim loptu i jednostavno... pogodim", izjavio je Terel Kasl posle meča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.