Izvor: Glas javnosti, 08.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nervozni na opuštene

Nisu se Nemci još oporavili od loših partija koje su pružili u poslednje dve utakmice pred odlazak u Austriju, pa je pred večerašnji duel u Klagenfurtu sa Poljskom na snazi pojačan oprez. Da nije bilo neozbiljnosti i nedostatka koncentracije reprezentativaca Srbije u drugom poluvremenu meča u Gelzenkirhenu prošle nedelje, „pancere“ bi na Evropsko prvenstvo ispratila daleko veća kritika javnosti u Nemačkoj. Ni ovako atmosfera u taboru trostrukog prvaka Starog kontinenta nije sjajna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << što potvrđuje najbolji igrač tima Mihael Balak.

- Pred svaki meč ste nervozni. Ma koliko god mi verovali da možemo da prekinemo negativan niz na evropskim šampionatima, ne možemo da obećamo pobedu protiv Poljske - aludira Balak na podatak da je Nemačka poslednju pobedu na EP ostvarila pre 12 godina, u finalu protiv Češke.

Ako ništa drugo, Nemci mogu da se uzdaju u tradiciju - od 1933. godine sa Poljacima su odigrali 15 utakmica, zabeležili 11 pobeda i četiri remija. Poslednji put pobedili su ih na domaćem terenu, na Mundijalu 2006, minimalnim rezultatom.

- Ne smemo zaboraviti kako smo došli tada do pobede, golom Olivera Nojvila u 91. minutu. Tada su bili jaki, a sada sa trenerom Benhakerom još jači - upozorava selektor Joakim Lev, koji nema kadrovskih problema pred utakmicu, izuzev dileme u startnoj postavi - Podolski (Švajnštajger) ili Gomez.

A, koliko su Poljaci opasni, najbolje znaju Portugalci, ali i srpski „orlovi“, koji su završili na drugom, odnosno trećem mestu u našoj kvalifikacionoj grupi.

- Imamo svoju filozofiju, od koje nećemo odstupiti ni za pedalj, samo zato što su na drugoj strani Nemci. Ne biste verovali koliko opušteni dočekujemo debi Poljske na Evropskom prvenstvu. Što se Balaka tiče, on može da nas ugrozi samo ako ima loptu u posedu, tako da ćemo se potruditi da ga totalno odsečemo - ležeran je selektor Poljske Leo Benhaker.

Ni Poljska nema većih kadrovskih problema pred prvi istorijski nastup na završnici EP, izuzev golmana Mančester junajteda Tomaša Kuščaka (26), koji ne može da sanira povredu leđa u kratkom roku. Na njegovo mesto će uskočiti golman Korone Vojček Kovalevski, ukoliko UEFA da zeleno svetlo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.