Nerešeno u derbiju 23 kola Premijer lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nerešeno u derbiju 23 kola Premijer lige

Fudbaleri Liverpula savladali su danas na Enfildu ekipu Vest Hema sa 2:0 (1:0), a fudbaleri Čelsija i Mančester Sitija remizirali su večeras 1:1 (1:1) u derbiju 23. kola engleske Premijer lige.

Liverpul je do 11. pobede u prvenstvu došao golovima Rahima Sterlinga u 51. i povratnik Danijel Staridž u 80. minutu.

Tim Brendana Rodžersa je od starta imao inicijativu, ali u prvom poluvremenu nije uspeo da realizuje nekoliko povoljnih šansi. Najbolju je propustio Lazar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marković u 44. minutu, kada je u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Adrijanom promašio gol.

Reprezentativac Srbije igrao je do 68. minuta, posle čega ga je zamenio Staridž.

Meč je obeležio brazilski vezista Felipe Kutinjo, koji je lucidno asistirao Sterlingu i Staridžu i tako vratio Liverpul u vrh tabele.

Mančester Junajted bio je siguran na "Old Trafordu" protiv poslednjeplasiranog Lestera - 3:1 i zadržao šanse za osvajanje titule. Ekipa Luja van Gala je već posle prvog dela utakmice rešila pitanje pobednika kada je imala tri gola prednosti preko Robina van Persija, Radamela Falkaa i autogolom golmana Lestera Morgana.

U nastavku Junajted je spustio ritam i "lisice" su uspele u finišu da ublaže poraz pogotkom štopera Marćina Vasilevskog.

Totenhem je bio ubedljiv na gostovanju protiv Vest Bromvič Albiona sa 3:0. Junak susreta bio je talentovani napadač londonskog tima Hari Kejn, koji je postigao dva gola, a strelac je bio i Kristijan Eriksen.

Sa odličnim rezultatima nastavio je Stouk, koji je bio bolji od KPR na svom terenu. Junak utakmice svakako je vezista Džonatan Volters, koji je postigao "het-trik".

Pobede su ostvarili još Everton i Sanderlend, koji su bili bolji do Kristal Palasa, odnosno Barnlija.

Njukasl lako do pobede protiv Hala

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas na gostovanju ekipu Hal sitija sa 3:0 u 23. kolu Premijer lige.

Njukasl je poveo u 40. minutu golom Remija Kabele, koji je odlično šutirao sa 27-28 metara.

U samom finišu prvog poluvremena zatresla se i mreža gostuju, ali je sudija opravdano poništio gol Ahmeda Elmohamadija, pošto je on taj pogodak postigao rukom.

Na 2:0 za Njukasl povisio je Sam Ameobi u 51. minutu, dok je konačan rezultat, posle solo akcije, postavio Joan Gofran u 78. minutu.

Ista meta - isto odstojanje, remi Čelsija i Sitija

Fudbaleri Čelsija i Mančester Sitija remizirali su večeras 1:1 (1:1) u derbiju 23. kola engleske Premijer lige.

Utakmica na Stamford Bridžu nije obilovala prevelikim uzbeđunjima, osim u finišu prvog poluvremena kada su pala oba gola.

Trener Čelsija Žoze Murinjo šansu u startnoj postavi umesto suspendovanog Dijega Koste ukazao je Loiku Remiju, koji mu je na najbolji način uzvratio - golom u 41. minutu.

Ivanović je započeo akciju, dugom loptom pronašao Azara na drugoj strani, a Belgijanac iz prve asistirao Remiju, kojem nije bilo teško da iz peterca zatrese mrežu.

Samo nekoliko minuta kasnije Siti je izjednačio. Golman Kurtoa nepotrebno je izleteo na centrašut i loše izbacio loptu na koju je odregovao Serhio Aguero i posle šuta Argentinca na putu do gola David Silva je zakažio i upisao se u strelce.

Oba tima u nastavku drugog dela igre bila su veoma oprezna, bez želje za rizikovanjem, zbog čega je remi najpravedniji ishod.

Nekadašnji vezista "plavaca" Frenk Lampard dobio je ovacije domaće publike, iako je letos odlučio da zaigra za konkurentski tim, nakon što je ušao poslednjih 20 minuta.

Čelsi je zadržao prednost od pet bodova u odnosu na Siti, ali se u trku ponovo vratio Mančester Junajted koji sada zaostaje sedam bodova.

Rezultati i strelci 23. kola Premijer lige:

Hal - Njukasl 0:3 (Kabela 40, Ameobi 50, Gufran 78)

Kristal Palas - Everton 0:1 (Lukaku 2)

Liverpul - Vest Hem 2:0 (Sterling 51, Staridž 80)

Mančester Junajted - Lester 3:1 (Van Persi 24, Falkao 32, Morgan 44. autogol - Vasilevski 80)

Stouk - Kvins Park Rendžers 3:1 (Volters 21, 34, 90. - Kranjčar 36)

Sanderlend - Barnli 2:0 (Vikam 20, Defo 34)

Vest Bromvič Albion - Totenhem 0:3 (Erikson 6, Kejn 15, 64. penal)

Čelsi - Mančester Siti 1:1 (Remi 41. - Silva 45)

Sutra:

Arsenal - Aston Vila (14.30)

Sautempton - Svonsi (17)

Tabela: Čelsi 53 boda, Mančester Siti 48, Mančester Junajted 46, Sautempton 42, Totenhem 40, Arsenal 39, Liverpul 38, Vest Hem 36.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PL: Njukasl se prošetao Halom

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015

Fudbaleri Njukasla pobedili su na gostovanju Hal Siti sa 3:0 u 23. kolu Premijer lige...Njukasl je poveo u 40. minutu golom Remija Kabele, koji je odlično šutirao sa 27-28 metara...U samom finišu prvog poluvremena zatresla se i mreža gostuju, ali je sudija opravdano poništio gol Ahmeda Elmohamadija,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.