Neregularan gol Kange, Đurđević doneo bod Partizanu

Izvor: N1 televizija, 04.Mar.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neregularan gol Kange, Đurđević doneo bod Partizanu

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno u meču 24. kola Superlige Srbije - 1:1. Domaći su poveli neregularnim golom Gejlora Kange, a bod crno-belima doneo je Uroš Đurđević.

Aktuelni prvak i dalje ima 6 bodova više od večitog rivala, koji je u prvoj utakmici u Humskoj slavio golom Leonarda u 89. minutu.

U 6. minutu crno-beli su imali prvu šansu. Leonardo je šutirao u desni donji ugao, ali je golman domaćih Manojlović bio na mestu i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << loptu je postao u korner.

Kanga je u 11. minutu sa velike udaljenosti oprobao šut, međutim, nije pogodio okvir gola gostiju iz Humske. Kako je vreme prolazilo crveno-beli su bili sve opasniji, a 18. minutu Ruiz je snažno šutirao sa 20-tak metara, ali je za malo bio neprecizan.

Prvi žuti karton dobio je Plavšić, jer je sudija Vujović duel sa Leonardom na ivici šesnaesterca okarakterisao kao simuliranje.

U periodu od 25. minutu, posle tri kornera u kratkom vremenskom intervalu, crno-beli su još jednom bili u lepoj situaciji da urade nešto više, ali Stevanović se nije najbolje snašao u trenutku kada je na drugoj stativi imao dvojicu saigrača.

Zvezda je povela u 34. minutu golom Kange, na asistenciju Boaćea. Crno-beli su se bunili da je Ruiz loptu, pre nego što je Boaće dodao Kangi, vratio iz gol auta i na snimku se vidi da su bili u pravu.

Sudija Majo Vujović, oko čijeg delegiranja je proteklih dana bilo mnogo bure, i njegovi pomoćnici nisu reagovali.

Izvor: You Tube

Posle primljenog gola Partizan je preuzeo kontrolu, više je napadao, a u četvrtom minutu sudijeke nadoknade vremena leonardo je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali je Manojlović bio na mestu.

Drugo poluvreme počelo je napadima Partizana, Đurđević je u 47. minutu šutirao iskora sa desne strane, pravo u Manojlovića. Tri minuta kasnije Ostojić je dobro reagovao posle kornera Stevanovića, ali je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Gosti iz Humske nisu posustajali, a posle neuspele ofsajd zamke Leonardo je u 55. minutu asistirao Đurđeviću, koji je iz peterca loptu poslao preko gola. Istina, imao je protivničkog igrača na leđima i nije mu bilo lako.

Zvezda čuva prednost, nigde nije žurila i strpljivo je čekala svoju šansu. I dočekala je u 61. minutu, kada je Ruiz dobro šutirao iskosa sa leve strane, sa 20-tak metara, ali je Kljajić prstima loptu prosledio u korner.

Trener Partizana Marko Nikolić u 64. minutu napravio je prvu izjavu. Umesto neprimetnog Marka Jevtovića šansu je dobio njegov imenjak Janković, a 10 minuta kasnije Nemanja Mihajlović je zamenio Alena Stevanovića.

Pokušavali su crno-beli i dugim loptama, i igrom po bokovima, ali konkretnih rezultata nije bilo.

Prvu promenu u timu Zvezda je napravila u 76. minutu kada je Nemanja Milić zamenio Ruiza, ubrzo je iskusni Milijaš dobio šansu umesto strelca gola, a Predrag Sikimić umesto debitanta Boaćija.

Poslednji adut gostiju bio je ulazak zimskoj pojačanja Tavambe u 84. minutu, koji je u igru ušao umesto Kosovića.

Partizan je do izjednačenja došao golom Đurđevića u 87. minutu. Napadač crno-belih  koji je odrastao u klubu sa Marakane, odlično je reagovao na centaršut Vulićevića i sa 6 metara matirao Manojlovića i postavio konačan rezultat.

Izvor: You Tube

U proteklih 11 duela i Zvezda i Partizan su upisali po četiri trijumfa, a tri meča završena su bez pobednika.

Crno-beli su poslednji put na stadionu "Rajko Mitić" tri boda osvojili 26. novembra 2011. godine, kada je bilo 2:0 golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića.

Sastavi timova

Crvena zvezda: Filip Manojlović, Marko Petković, Aleksandar Luković, Demijen Le Talek, Abraham Frimpong, Džon Ruis, Gejlor Kanga, Srđan Plavšić, Mičel Donald, Dušan Anđelković i Ričmond Boaće.

Partizan: Filip Kljajić, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Nikola Milenković, Nemanja Miletić, Marko Jevtović, Everton Luiz, Nebojša Kosović, Leonardo, Alen Stevanović i Uroš Đurđević.

Meč ste uživo mogli da pratite OVDE.

Pogledajte REZULTATE, kao i TABELU.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Remi u "večitom derbiju": Đurđević u finišu ispravio nepravdu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2017

Posle 24 kola Super lige Srbije - ista meta, isto ostojanje kada je vrh tabele u pitanju. U 153. večitom derbiju nije bilo pobednika - 1:1. Crveno-beli su bili blizu pobede, ali je u finišu Uroš Đurđević u 87. minutu doneo bod crno-belima...Opet su sudije bile u prvom planu i opet će danima "večiti"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Crno-beli: Izbacili smo bes, proradio je inat

Izvor: Mondo, 05.Mar.2017, 11:25

Fudbaleri Partizana kažu da je cela sportska javnost imala priliku da vidi neregularan gol Zvezde, zbog kojeg je crno-belima, kako kažu, proradio inat...Fudbaleri Partizana žale što nisu pobedili u 153. "večitom derbiju"...Ali, i pored toga što su osvojili bod, u Humskoj moraju da budu zadovoljni,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.