Neredi prekinuli grčko finale

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi prekinuli grčko finale

Peta utakmica finalne serije plej-ofa između Iraklisa iz Soluna i Fojnikasa sa ostrva Siros, prekinuta je zbog nedoličnog ponašanja nekolicine navijača.
Naime, još pre početka meča, grupa huligana nezadovoljna što nije mogla da uđe u dvoranu, nasilno se probila pored policajskog kordona, sišla sa bakljama na parket i počela mahnito da vitla.
Arbitri, delegirana lica i čelnici Federacije posle kratkog dogovora odlučili su da se utakmica ne igra iako je stav trenera i igrača oba kluba bio da se odlučujući meč za titulu ipak održi.
Tomislav Dokić, srpski reprezentativac u dresu Fojnikasa u telefonskom razgovoru je preneo dešavanja:
Došlo je mnogo više navijača nego što dvorana može da primi. Policajci su pokušali da spreče ulazak, međutim, u jednom trenutku grupa od njih 20- ak počela je da maše lažnim kartama insistirajući da prisustvuje meču. Počeli su da pružaju otpor, bacali su dimne bombe, suzavce – pričao je Dokić u dahu, pa nastavio:
Posle pola sata organizator je obećao da će isprazniti dvoranu i da će se utakmica odigrati. Ipak, da apsurd bude veći, samo deo naših navijača kojih je bilo u manjini, policija je odstranila a Iraklisove ostavila. Mislim da ih je bilo čak i više nego na početku susreta.
Kako nam je rekao Dokić, prema prvim informacijama, utakmica bi trebalo da se odigra u nedelju, mada nije nemoguće da čelnici Saveza promene odluku i pomere termin.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Navijači prekinuli finale u Grčkoj

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 12:00

Peta, odlučujuća utakmica finala plej-ofa grčkog odbojkaškog prvenstva između Iraklisa i Fonakisa sa Sirosa u Solunu nije odigrana zbog nereda navijača...Rezultat u seriji je trenutno 2:2, pošto je Iraklis slavio na prve dve utakmice koje su odigrane u Solunu, dok je Fonakis uzvratio i izjednačio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.