Neobična predaja Kramnika

Izvor: B92, 30.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobična predaja Kramnika



Posle pet partija u meču za prvaka sveta u šahu ruski velemajstor Vladimir Kramnik ima prednost od 3:2, ali je Bugarin Velselin Topalov na do sada neviđen način smanjio prednost rivala.

Kramnik nije želeo da odigra prvi potez i tako je partiju izgubio bez borbe, a njegova neobična odluka je posledica ranije žalbe Topalova.

Bugarin je uložio žalbu na prečeste odlaske Kramnika u toalet. Iako se u žalbi takva optužba ne navodi jasno je da je Topalov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatrao da razlozi za takvo ponašanje Kramnika nisu posledica fiziologije.

Kramnik je u prethodnoj partiji odlazio posle svakog odigranog poteza u sobu z aodmor, posle toga u toalet, jedinu prostoriju u kojoj nema kontrolnih kamera. Žalba Topalova je prihvaćena, Međunarodna šahovska organizacija ukinula je zasebne toalete za igrače a ruski velemajstor je na takvu odluku odgovorio neobičnom predajom partije.

Šesta partija igra se u subotu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.